• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Зміни до Водного кодексу України
    Опубликовано: 2006-02-28 12:23:00

    Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи доопрацьовує до повторного другого читання, з урахуванням пропозицій народних депутатів, проект закону про внесення змін до Водного кодексу України (Інформаційне управління)

    Метою прийняття законопроекту є приведення окремих положень Водного кодексу України у відповідність до Конституції та інших законодавчих актів держави.

    При доопрацюванні законопроекту до другого читання були враховані зауваження і пропозиції народних депутатів суб´єктів права законодавчої ініціативи. Всього було внесено 63 пропозиції, 61 врахована повністю і 2 частково. Вони стосувались практично всіх статей законопроекту: термінологічної бази, власності на водні об´єкти, водокористування, тощо.

    Зокрема, у приватну власність громадянам та юридичним особам можуть надаватись лише водні об´єкти, розташовані у межах їх власних приватизованих ділянок. Більш прозоро і системно виписані самі повноваження. Запропоновано ряд доповнень, зокрема стаття 47 доповнена частиною, яка забороняє обмеження вільного доступу до водних об´єктів громадян для культурно-оздоровчих, рекреаційних цілей.

    Надзвичайно важливою є стаття 51, яка стосується надання водних об´єктів в оренду. Передбачається, що водні об´єкти будуть надаватись в оренду на конкурсній основі як цілісний комплекс за єдиним договором оренди. Чіткіше визначені види водних об´єктів, які надаються в оренду. Додатково включені ставки рибоводні та водосховища на малих і середніх річках об´ємом до 3 млн. куб. м. Це дозволить обмежити можливість надання в оренду всіх водосховищ та інших водних об´єктів.

    На пленарному засіданні 22 лютого 2006 року Верховна Рада прийняла рішення направити законопроект про внесення змін до Водного кодексу України на повторне друге читання і Комітет сьогодні працює над цим.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.