• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Закон "Про статус депутатів місцевих рад"
    Опубликовано: 2006-04-04 15:03:00

    Законом вносяться зміни до положень Закону "Про статус депутатів місцевих рад", якими встановлено депутатську недоторканність для депутатів місцевих рад. Зокрема, передбачено усунути необхідність попереднього розгляду місцевою радою питання про притягнення своїх депутатів до кримінальної відповідальності, їх арешт або про накладення на них адміністративного стягнення.

    Зокрема, встановлюється новий порядок порушення кримінальної справи та застосування запобіжного заходу стосовно депутата місцевої ради. Так, кримінальну справу стосовно депутата місцевої ради може порушити Генеральний прокурор України, заступник Генерального прокурора України, прокурор Автономної Республіки Крим, області, міст Києва або Севастополя, в межах його повноважень. Прокурор, який порушив кримінальну справу стосовно депутата місцевої ради, повідомляє про це відповідну місцеву раду не пізніше наступного робочого дня з дня порушення кримінальної справи.

    Запобіжний захід щодо депутата місцевої ради у вигляді підписки про невиїзд або взяття під варту може застосовуватися виключно судом. Суд, який обрав запобіжний захід стосовно депутата місцевої ради, повідомляє про це відповідну місцеву раду не пізніше наступного робочого дня з дня застосування запобіжного заходу.


    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.