• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Сенатори США обговорюють пакет допомоги Україні розміром до 100 млрд доларів, – WSJ
    Опубликовано: 2023-10-11 18:55:54

    Проукраїнські сенатори США як від Демократичної, так і від Республіканської партій хочуть швидко ухвалити річний пакет допомоги для України. Його розмір може скласти від 50 до 100 млрд доларів.

    Про це повідомляє The Wall Street Journal.

    Багато з таких сенаторів кажуть, що ухвалення великого пакету, достатнього для того, щоб захистити Україну під час наступних виборів у США, надішле чітке повідомлення за кордон, що хаос у Палаті представників не вплине на довгострокову прихильність Вашингтона до Києва. Також вважається, що легше отримати підтримку одного великого пакету, ніж кілька менших, особливо з боку республіканців.

    Проте очікується, що будь-який майбутній пакет допомоги зустріне опір від представників Республіканської партії, які розчаровані тим, що вони вважають відсутністю відповідальності за фінансування України, і які виступають проти того, щоб витрачати більше коштів на військові дії за кордоном замість вирішення внутрішніх проблем.

    Конгрес США з початку повномасштабного вторгнення Росії схвалив понад 100 мільярдів доларів військової, економічної та гуманітарної допомоги для України.

    Новий пакет можуть підтримати в період з 16 жовтня, коли Сенат повернеться з канікул, до 17 листопада, коли спливає термін дії поточного законопроєкту про тимчасовий бюджет.

    Розмір допомоги ще обговорюється. Сенатор-республіканець Ліндсей Грем запропонував виділити 60-70 млрд доларів, тоді як сенатор-демократ Річард Блюменталь, сказав, що якби це залежало від нього, сума була б ближчою до 100 млрд доларів. При цьому останній додав, що готовий піти на компроміс, якщо республіканці запропонують пакет в 60 млрд доларів.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.