Сенатори США обговорюють пакет допомоги Україні розміром до 100 млрд доларів, – WSJ

11 окт, 18:55

Проукраїнські сенатори США як від Демократичної, так і від Республіканської партій хочуть швидко ухвалити річний пакет допомоги для України. Його розмір може скласти від 50 до 100 млрд доларів.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Багато з таких сенаторів кажуть, що ухвалення великого пакету, достатнього для того, щоб захистити Україну під час наступних виборів у США, надішле чітке повідомлення за кордон, що хаос у Палаті представників не вплине на довгострокову прихильність Вашингтона до Києва. Також вважається, що легше отримати підтримку одного великого пакету, ніж кілька менших, особливо з боку республіканців.

Проте очікується, що будь-який майбутній пакет допомоги зустріне опір від представників Республіканської партії, які розчаровані тим, що вони вважають відсутністю відповідальності за фінансування України, і які виступають проти того, щоб витрачати більше коштів на військові дії за кордоном замість вирішення внутрішніх проблем.

Конгрес США з початку повномасштабного вторгнення Росії схвалив понад 100 мільярдів доларів військової, економічної та гуманітарної допомоги для України.

Новий пакет можуть підтримати в період з 16 жовтня, коли Сенат повернеться з канікул, до 17 листопада, коли спливає термін дії поточного законопроєкту про тимчасовий бюджет.

Розмір допомоги ще обговорюється. Сенатор-республіканець Ліндсей Грем запропонував виділити 60-70 млрд доларів, тоді як сенатор-демократ Річард Блюменталь, сказав, що якби це залежало від нього, сума була б ближчою до 100 млрд доларів. При цьому останній додав, що готовий піти на компроміс, якщо республіканці запропонують пакет в 60 млрд доларів.

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://elcomart.com/show/486922.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua