• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Вчені створили перший 51-кубітний квантовий комп’ютер
    Опубликовано: 2017-07-21 16:08:17

    Фізики з Росії і США спільно розробили і протестували найпотужніший в світі квантовий комп’ютер, основою якого є 51-кубітний чіп. Група, керівником якої є один із засновників Російського квантового центру Михайло Лукін, який працює в Гарварді, обійшла команду Google, яка все ще працює над створенням 49-кубітного чіпа.
    В ході тестування нового квантового комп’ютера вчені змогли вирішити цілий ряд завдань, що вимагають досить великих витрат ресурсів навіть від суперкомп’ютерів. Наприклад, російські та американські вчені змогли прорахувати поведінку великої хмари частинок, пов’язаних між собою, і виявили невідомі раніше ефекти, які виникають всередині неї.
    РІА «Новини» повідомляє, що зараз вчені мають намір продовжити роботу з квантовим комп’ютером. Так, Лукін планує спробувати запустити на ньому квантовий алгоритм Шора, за допомогою якого можна зламати більшість систем шифрування на базі алгоритму RSA.
    Коментарі закрито.

    iworm.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.