• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Виростити 1 га озимого ріпаку коштує 25 тис. грн
    Опубликовано: 2017-07-11 19:09:37

    В Україні за інтенсивною технологією загальні витрати на вирощування 1 га озимого ріпака становлять 25 тис. грн.

    Таким чином, за середньої урожайності 35 ц/га собівартість 1 т продукції дорівнюватиме 7,1 тис. грн, пише «Агробізнес сьогодні».

    При ціні реалізації ріпака 12 тис. грн/т прибуток з 1 га становитиме майже 17 тис. грн, що забезпечить рентабельність на рівні 68%.

    «Водночас при застосуванні заощадливої технології загальні господарські витрати на 1 га досягнуть 19 тис. грн. За врожайності 25 ц/га собівартість 1 т продукції становитиме майже 7,6 тис. грн. При ціні реалізації ріпака 12 тис. грн/т прибуток з 1 га становитиме майже 11 тис. грн, що забезпечить рентабельність на рівні 58%», — ідеться в повідомленні.

    За розрахунками аналітиків, такий рівень рентабельності дає змогу повернути витрачені на вирощування ріпаку кошти та додатково отримати 0,68 грн на кожну 1 гривню, вкладену у виробництво за інтенсивної технології та 0,58 грн — заощадливої. Тож ріпак озимий належить до економічно привабливих культур з високим рівнем рентабельності.
    При цьому істотне збільшення врожаю ріпака позитивно впливатиме на обсяги внутрішньої переробки та експорту насіння і ріпакової олії.

    Попит на ріпак всередині країни й надалі продовжить зростати через нарощування потужностей із внутрішньої переробки цього олійного насіння та активізацію діяльності зернотрейдерів.

    Очікується також, що у новому сезоні обсяги світового виробництва насіння ріпака збільшаться та досягнуть рекордного рівня.

    kurkul.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.