• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Аграрний сектор може врятувати економіку України, – економіст
    Опубликовано: 2017-07-07 20:12:21

    Підписання угод про вільну торгівлю додатково стимулюватиме український експорт, а оскільки саме вітчизняна сільськогосподарська продукція становить найбільшу його частку, то це вплине і на інші галузі та економіку загалом.
    Про це та про можливу торгівельну співпрацю між Україною та світом повідомив економіст, керівник економічних програм ІСЕД Ярослав Жаліло.

    “Підписання двосторонніх угод Україною про вільну торгівлю є логічним продовженням її євроінтеграційної стратегії. Під час підписання угоди про асоціацію, наша держава отримала своєрідний “міжнародний сертифікат” та провела відповідні реформи законодавства, що вивело її у світове правове поле”, – стверджує економіст.
    Такі дії, на думку експерта, призвели до того, що Україна стає цікавим та вигідним партнером, що і активізувало підписання або переговори про запровадження відповідних угод.

    “Угоди про вільну торгівлю для України вигідні, бо вони не становлять небезпеки для внутрішнього ринку, і при цьому відкривають ринки наших партнерів”, – вважає Ярослав Жаліло.

    При цьому він відмічає, що конкуренція на світових ринках посилить зацікавленість вітчизняного виробника виготовляти якісну продукцію та покаже рівень конкурентоздатності товарів.

    “Ми потребуємо розширення контактів між відповідними бізнесовими структурами, компаніями, які працюють в межах цих країн з обов’язковим залученням ресурсу МЗС, громадських об’єднань і бізнес далі вирішить чим ми будемо торгувати”, – наголошує економіст.

    Багато економістів вважають, що домінування в експорті аграрної галузі сприяє деіндустріалізації економіки і занепаді решти господарства. Ярослав Жаліло такі твердження спростовує

    “Допоки Україна не надаватиме певній галузі спеціальних преференцій, які можуть негативно вплинути на інші сектори господарства, ризику деіндустріалізації від зростання аграрного експорту не буде. Навіть навпаки, активний експорт аграрної продукції рожширить можливості розвитку решти галузей, наприклад переробка сільськогосподарської продукції призведе до розвитку харчової галузі, яка дасть можливість розвиватися машинобудуванню для харчової промисловості”, – заявляє експерт.
    Він також відзначає те, що надходження коштів в аграрні підприємства сприятимуть їхнім інвестиціям у власний розвиток та інфраструктуру, що є стимулом для підприємств поза аграрним сектором і за правильного адміністрування може стати підвалиною для структурного оновлення української економіки.

    informator.news



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.