• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Газпром» на 40% збільшив поставки газу на окуповані території Донбасу
    Опубликовано: 2017-02-15 17:11:11

    «Нафтогаз» спростовує наявність офіційного імпорту природного газу з РФ

    Російська державна корпорація «Газпром» в оприлюдненому 14 лютого звіті показала, що у 2016 році поставила в Україну 2,4 млрд куб. м газу, пише ЛІГА.net з посиланням на звітність корпорації РФ.

    Разом з тим, «Нафтогаз України» та Державна служба статистики спростовують наявність офіційного імпорту природного газу з Росії. Зокрема, «Нафтогаз» неодноразово наголошував, що з 25 листопада 2015 року не закуповує у Росії газ. В свою чергу, «Газпром» з 19 лютого 2015 року в односторонньому порядку почав постачати природній газ на окуповані території Донбасу. Газ транспортується через газовимірювальні станції (ГВС) Прохорівка і Платово.

    У 2015 році «Газпром» поставив на непідконтрольну українській владі територію Донецької та Луганської областей 1,7 млрд куб. м газу за ціною 186 дол. за 1 тис. куб. м, що випливає зі звітності «Газпрому» за 2015 рік і даних «Нафтогазу». Таким чином, в минулому році поставки збільшилися на 40%.«Нафтогаз» неодноразово заявляв, що поставки газу через ГВС Прохорівка і Платово суперечать контрактом і компанія не збирається їх оплачувати.

    Нагадаємо, «Нафтогаз» оскаржує з російською стороною застосування принципу «бери або плати» в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма. Правомірність претензій «Газпрому» визначить трибунал. У січні стало відомо, що «Нафтогаз України» не планує оплачувати виставлений вчора російським «Газпромом» рахунок на 5,3 млрд дол. за газ за правилом «бери або плати».

    ua.racurs.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.