• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна стане частиною єдиної енергетичної політики ЄС, - Яценюк
    Опубликовано: 2015-11-07 10:00:00

    Україна стане невід'ємною частиною єдиної енергетичної політики Європейського Союзу. Про це сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час Десятої Ризької конференції, передає Урядовий портал.

    “Для ЄС дуже важливо мати єдину енергетичну політику. І Україна стане невід’ємною частиною цієї єдиної енергетичної політики”, — наголосив Яценюк.

    Глава уряду зазначив, що ЄС втратив багато часу в формуванні реальної єдиної енергетичної політики.

    “Ви втратили мільярди. Росія, як завжди, грає в ігри. Російський „Газпром“ встановлює ціни для різних країн за різними формулами”, — підкреслив Прем'єр.

    Він зазначив, що рішення надати вільний доступ для зрідженого природного газу зі США для ЄС “також створить додаткову конкурентність на ринку і, звичайно, позитивно вплине на ціни”.

    Арсеній Яценюк також підкреслив, що Північний потік-2 — це проект, який має на меті обійти Україну, позбавити Україну 2 млрд доларів прибутку, Словаччину — 0.8 млрд доларів, Польщу — 0.3 млрд доларів прибутків, “а також створити "газовий кран" у Європі, який буде контролюватися "Газпромом" і деякими західним країнами для контролю над цінами в ЄС”.

    “Цей проект не має нічого спільного ні з енергетичною незалежністю Європейського Союзу, ні з енергополітикою ЄС. Північний потік-2 — це антиєвропейський та антиукраїнський проект”, — наголосив глава уряду.

    Прем’єр-міністр України нагадав, що український Парламент ухвалив окремий закон, який дозволяє лише компаніям з ЄС та США придбати до 49% операційної системи української ГТС.

    day.kiev.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.