• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Мрія» ознайомила Комітет кредиторів з підсумками операційної діяльності компанії
    Опубликовано: 2014-11-20 12:08:35
    Група компаній «Мрія» 19 листопада 2014 року в Києві провела чергову зустріч з представниками Комітету кредиторів. Сторони обговорили механізм реструктуризації заборгованості компанії та підвищення її фінансової стійкості. Учасники зустрічі підкреслили важливість збереження цілісності бізнесу компанії, як основи для подальшої плідного співпраці. 
    Група компаній продовжує максимально повно інформувати своїх партнерів про результати поточної діяльності. Так, на зустрічі кредитори були ознайомлені з ​​інформацією про підсумки роботи Групи за жовтень 2014 року та оновленими даними операційної та інвестиційної діяльності на маркетинговий рік.
    Станом на 31.10.14 компанія реалізувала 423 тис. тонн зернових і олійних культур, залишки на елеваторах Групи становлять 139 тис. тонн. Також на кінець жовтня реалізовано близько 48 тис. тонн картоплі, приблизно 86 тис. тонн закладено на зберігання, та орієнтовно 83 тис. тонн направлено на переробку на крохмаль. Крім того компанією зібрано 571 тис. тонн цукрових буряків. За звітний період на цукрових заводах Групи перероблено 786 тис. тонн, включаючи сировину, отриману від третіх осіб. У результаті обсяг виробництва цукру на активах Групи склав 107 тис. тонн.
    Кількість залишків підтверджено незалежними експертами. Нагадаємо, що у вересні компанія провела інвентаризацію залишків сільгосппродукції в місцях зберігання за участю незалежного сюрвейєра SGS. Компанія готова й надалі за погодженням з кредиторами регулярно надавати дані щодо залишків із залученням незалежних експертів.
    Крім того, за словами менеджменту «Мрії», на даний момент одним із першочергових завдань для забезпечення подальшої операційної діяльності компанії є підготовка до проведення весняно -польових робіт. Зважаючи на дефіцит обігових коштів для цих цілей може бути необхідним залучення додаткового фінансування. Вирішення цього питання багато в чому залежить від позиції кредиторів і лізингових компаній. В свою чергу, Група компаній «Мрія» націлена на якнайшвидше досягнення відповідних домовленостей і відновлення довіри з боку інвесторів.
    Менеджмент Групи підтримав ініціативу кредиторів щодо проведення аудиту озимих посівів Групи під урожай майбутнього року. Крім того, всім зацікавленим представникам фінансових установ - кредиторів була надана можливість ознайомитися зі станом і ходом обробки земель компанії.
    У зустрічі, що відбулася 19 листопада, взяли участь представники фінансових установ: експортного кредитного агентства EKF, Міжнародної фінансової корпорації (IFC), ПАТ «Промінвестбанк», ПАТ «ПУМБ», ПАТ «Альфа-Банк» Україна, ПАТ «Укрсоцбанк» (UniCredit Bank), а також інтересів бондхолдерів - «Ротшильд &Cie». Крім цього були запрошені ПАТ «Креді Агріколь Банк», ПАТ «Універсал Банк», ПАТ «Дойче Банк ДБУ», АТ «УкрСиббанк» (BNP Paribas Group), ПАТ АБ «Укргазбанк», а також представники лізингових компаній ТОВ «ОТР Лізинг», ТОВ «УніКредит Лізинг», ТОВ «Райффазен Лізинг Аваль».
    Сторони домовилися продовжити діалог і деталізувати досягнуті раніше домовленості про реструктуризацію боргового навантаження Групи компаній «Мрія» найближчим часом.
    Як повідомлялося, Група компаній «Мрія» потрапила в складне фінансове становище, обумовлене ситуацією на аграрному ринку в 2014 році: зниження світових цін на основні сільськогосподарські продукти; зростання витрат на ПММ, насіння, добрива, засоби захисту рослин у зв'язку з девальвацією гривні; втрата ключових внутрішніх ринків (Крим, Донбас); дефіцит позикових коштів на фінансовому ринку.
    ДОВІДКА
    Група компаній «Мрія» є одним з найбільших виробників сільськогосподарської продукції в Україні. Продукція компанії постачається у більш ніж 20 країн світу, в тому числі й найбільшим харчовим компаніям Європи. З 2008 року 20 % акцій Групи компаній «Мрія» обертаються на Франкфуртській фондовій біржі у формі GDR.
    24 жовтня 2014 в рамках діалогу з кредиторами та інвесторами Група компаній «Мрія» надала свої пропозиції щодо реструктуризації заборгованості та додатковому заставному забезпеченню кредитів, які дозволять виконати зобов'язання перед кредиторами в максимально можливому обсязі.
    Компанія SGS S.A. - світовий лідер в сфері інспекційних послуг, експертизи, випробувань та сертифікації, також надає послуги з незалежної експертизи та контролю по всьому світу.


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.