• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Пост-реліз прес-конференції: «Спиртові заводи на Львівщині: проблеми та перешкоди на шляху до реформування спиртової галузі»
    Опубликовано: 2014-11-20 12:06:03

    19 листопада об 14.30 у Львівському Прес-клубі відбулася прес-конференція: «Спиртові заводи на Львівщині: проблеми та перешкоди на шляху до реформування спиртової галузі». На подію були запрошені  голова ОП АПК ДП "Укрспирт" Р. Сметанюк, начальник управління контрольно-ревізійної роботи ДП «Укрспирт» І. Ільчишин, в.о. керівника Вузлівського МПД ДП «Укрспирт» С. Пиртко, голова профспілкового комітету Вузлівського МПД В. Кривчук, директор Воютицького  МПД Ю. Мукан, директор Сторонибабського МПД  Ю. Лучечко та голова профспілкового комітету Сторонибабського МПД Р. Кошарецький.

    На прес-конференції піднімалися наступні питання: розвиток ситуації на  Вузлівському МПД після зміни керівництва, реакція спиртової мафії після втрати Вузлівського МПД, стан справ на актуальному етапі боротьби з нелегальним виробництвом та обігом спирту у Львівській області, стан справ на актуальному етапі боротьби з нелегальним виробництвом та обігом спирту на загальнодержавному рівні.

    Щоб змалювати актуальну ситуацію на Вузлівському МПД до слова запросили голову профспілкового комітету МПД В. Кривчука. Він коротко розповів про те, як попереднє керівництво клану Михайлів-Ворошило вчиняло регулярний тиск на колектив та примушувало брати участь у різноманітних інсценованих акціях на зразок мітингів, протестів, тощо.

    Наразі ситуація докорінно змінилася, колектив уже налагодив продуктивний діалог з новим керівником МПД Пиртком, і самовіддано повернувся до звичайно роботи, замість підготовки агітаційних транспарантів та фіктивних звернень.

    Основні кримінальні справи щодо зловживань на Вузлівському МПД Головне управління МВС у Львівській області закрило не дочекавшись висновків експертів, щодо ваги наявних доказів. Решта справ досі відкрита, проте слідчих дій у цьому напрямку керівництва Вузлівського МПД не помітило.

    Користуючись тим, що якийсь час ситуація на спиртових заводах у Львівській області була нестабільною, представники кланів колишніх директорів і особи зацікавлені у ліквідації та подальшій приватизації ДП «Укрспирт» вирішили вчинити публічну атаку з метою дискредитувати ДП «Укрспирт» і його чинне керівництво.

    Так, група невідомих, особи яких наразі намагається встановити слідство, розіслала у найвищі органи державної влади, такі як Кабінет Міністрів, Президент, Генеральна прокуратура, сфабриковані звернення, до яких долучила підписи трудових колективів ряду заводів. За словами чинних керівників Сторонибабського МПД та Воютицького МПД, колективи яких також нібито написали подібні звернення, розгляд копій примірників цих документів виявив, що навпроти імен очільників заводів підписи сфабриковані. Решта прізвищ належать особам, що ніколи на згаданих підприємствах не працювали.

    Спиртова мафія виходить далеко за рамки Львівської області і наразі намагається підкорити решту підприємств, що поки не були реорганізовані та включені до складу ДП «Укрспирт». Особливого гостро це питання стоїть у Рівненській області, де рейдерська бригада захопила ДП «Шпанівське ЕЗХЕ» та «Зірненський спиртовий завод» і налагодила незаконний випуск спирту. Незважаючи на те, що ДП «Укрспирт» сповістило про цей випадок правоохоронні органи регіонального та загальнодержавного значення, правоохоронці та представники місцевої влади зволікають та чинять опір. Тому ситуація ще далека до вирішення.

    На думку представників ДП «Укрспирт» гроші за нелегальний спирт досі використовуються для підкупу контрольних органів на усіх рівнях, адже без їх потурання та мовчазної згоди, виробництво та обіг необлікованого спирту в Україні був би неможливим. 




    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.