• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Собівартість виробництва молока в агрохолдингах на 7% вища за середньоукраїнські показники
    Опубликовано: 2014-09-23 17:34:58

    У минулому році холдингам належало 30% молока, виробленого на сільськогосподарських підприємствах України, а собівартість його виробництва в агрохолдингах перевищила середні показники по Україні на 7%. Про це повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

    За результатами дослідження «Найбільші агрохолдинги України 2014»  в минулому році агрохолдинги   виробили 760 тис. т молока. Рівень технічної ефективності в даних підприємствах був вищий порівняно з іншими виробниками, проте і затрати на виробництво були більшими. Середньорічна продуктивність корів у холдингах в минулому році склала 5270 кг, тоді як середні надої у сільськогосподарських підприємствах України були на рівні 4853 кг. Виробничі витрати в розрахунку на одну корову в холдингах в середньому склали 15,33 тис. грн. в рік, тоді як показник по Україні був на рівні 13,22 тис. грн.

    «Таким чином, виробництво молока в агрохолдингах продемонструвало нижчу економічну ефективність з різних причин. Одні підприємства мали високу собівартість молока внаслідок попередніх інвестицій у  даний напрямок, які ще не окупились. Інші холдинги мають у своїй структурі застарілі тваринницькі комплекси, виробництво молока на яких є низькорентабельним. Молочне скотарство для таких підприємств   фінансується як непрофільний актив і є певною соціальною ініціативою для підтримки села.  У будь-якому випадку, в умовах економічної і політичної кризи сьогодні як ніколи важливо оптимізувати виробництво молока на всіх підприємствах, щоб мінімізувати втрати сектору», - повідомила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко. 

    Детальніше про собівартість виробництва українського та європейського молока, оцінку фінансового стану підприємства, бізнес-прогнозування та планування в молочному бізнесі можна дізнатися, відвідавши 5-й модуль АгроШколи УКАБ «Управління молочним бізнесом» на тему «Агроменеджмент і агрофінанси».

     

     

    Асоціація

    Український клуб аграрного бізнесу

    вул. Жилянська, 146, пов. 3

    01032 Київ, Україна

    Тел/Факс: +380 44 236 20 97, 79

    Тетяна Котик

    Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) була заснована у 2007 році для захисту економічних і професійних інтересів гравців аграрного бізнесу України. УКАБ є унікальною платформою в Україні для налагодження ділових контактів між лідерами агробізнесу, підвищення ефективності їх роботи та налагодження діалогу з органами державної влади. УКАБ активно сприяє українським виробникам у встановленні та підтримці міжнародних ділових зв’язків. До складу Асоціації входять найбільші виробники та переробники сільськогосподарської продукції України.

     

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.