• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська продовжує здійснювати особистий контроль за дотриманням процесуальних прав військовослужбовців 51-ї механізованої бригади ЗСУ
    Опубликовано: 2014-08-08 14:38:53

    Так, за її дорученням регіональний координатор зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України  з прав людини у Запорізькій області Володимир Павленко взяв участь у 10 судових засіданнях Запорізького Апеляційного суду щодо розгляду апеляційних скарг, поданих Запорізькою прокуратурою з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Південного регіону України. Як відомо, прокуратура  оскаржила ухвали Жовтневого районного суду м. Запоріжжя стосовно обраних запобіжних заходів для військовослужбовців у вигляді особистих зобов’язань.


    За словами регіонального координатора, працівники прокуратури наполягали на скасуванні ухвал слідчих суддів Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 1 серпня цього року та прийнятті нових, пов’язаних із обранням іншого запобіжного заходу – взяття під варту.


    Протилежної думки були адвокати військовослужбовців, які доводили суду законність та обґрунтованість винесених ухвал їх підзахисним судом першої інстанції та недоведеність у встановленому порядку інкримінованих діянь солдатів. За їхніми словами, докази про відмову виконувати обов’язки щодо несення військової служби в умовах ведення бойових дій належним чином не зібрані. Так, адвокат одного з військовослужбовців зауважив, що підзахисний знаходився у зоні бойових дій АТО без належно оформлених правових підстав, оскільки досі відсутні відповідні накази про його відрядження з місця мобілізації до Луганської області.


    Як повідомив Володимир Павленко, цей випадок теж перебуватиме на контролі Уповноваженого, а вказані відомості будуть перевірені працівниками Секретаріату Уповноваженого з прав людини.


    Дослідивши наявні докази в кримінальних справах, вислухавши учасників процесу, врахувавши винятково позитивні характеристики та відсутність судимостей військовослужбовців, Апеляційний суд Запорізької області оголосив про 10 резолютивних частин ухвал про залишення апеляційних скарг прокуратури без задоволення та залишення ухвал Жовтневого районного суду м. Запоріжжя без будь-яких змін. Вказані рішення остаточні, оскарженню в касаційному порядку не підлягають та вступають в силу негайно після їх оголошення.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.