• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Держнаглядохоронпраці виявив понад 300 порушень норм промислової безпеки на вугільних шахтах
    Опубликовано: 2005-10-05 15:26:00
    116 виробничих об'єктів шахт було призупинено у ході цільової перевірки, яка проводилася працівниками Донецького та Луганського гірничих округів, через порушення вимог безпеки. Під час обстежень головна увага інспекторів приділялася дотриманню паспортів кріплення в очисних та підготовчих вибоях вугільних підприємств.
     
    Рішенню Комітету щодо проведення таких обстежень передував факт збільшення випадків смертельного травматизму шахтарів через обвалення порід покрівлі гірничих виробок. Так, за 9 місяців поточного року на вугледобувних підприємствах Донецької та Луганської областей допущено 22 випадки смертельного травматизму з причин недотримання паспортів кріплення виробок.
     
    За результатами перевірки виявлено понад 300 порушень вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці.
     
    Чисельні порушення технології, паспортів кріплення виїмкових дільниць мали місце на шахтах „Україна” ДП "Селидіввугілля", ОП Шахтоуправління ім. Г.М.Димитрова, ДП "Красноармійсквугілля", «Горська» ДП "Первомайськвугілля".
     
    На шахтах "Белицька" ДП "Добропіллявугілля", „Шахтоуправління ім. Г. М. Димитрова” ДП "Красноармійсквугілля", ”Привольнянська” ВАТ "Лисичанськвугілля" виявлялися випадки не викладення „клітей” понад кріпленням.
     
    До цього часу допускаються випадки проведення підготовчих виробок при відсутності повного комплекту стяжних скоб, розпірних стійок на рамах кріплення та інших матеріалів. Не закладаються порожнечі боків та сводів покрівлі виробок закладним матеріалів, що зменшує стійкість гірничих порід. Зазначені порушення виявлялися на шахтах "Росія" ДП "Донецька вугільна енергетична компанія", шахті № 2 шахтоуправління ім.Калініна ДП «Артемвугілля», «Піонер» ДП " Добропіллявугілля", на шахті ім.О.Г Стаханова ДП "Красноармійськвугілля", на шахті ім.А.Ф.Засядька та на шахті «Карбоніт».
     
    Аналіз свідчить, що відомчий контроль на шахтах функціонує не на належному рівні. За допущені порушення норм безпеки притягнуто до адміністративної відповідальності 118 працівників.
     
    Урядовий портал
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.