• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Держава повинна вдосконалити свою політику у сфері фізичної культури і спорту – Артур Палатний
    Опубликовано: 2013-03-14 16:05:22

    Відновлення Міністерства молоді та спорту України як окремого центрального органу виконавчої влади дасть позитивний імпульс для розвитку фізкультурно-спортивної галузі та сприятиме вдосконаленню державної політики у сфері фізичної культури і спорту.

     

    Про це сказав Голова Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Верховної Ради України, народний депутат від фракції «УДАР» Артур Палатний під час комітетських слухань на тему: «Про стратегічні проблеми розвитку спортивної сфери України».

     

    За його словами, ефективна реалізація державної політики у сфері фізичної культури має забезпечувати розширення мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл та фізкультурно-оздоровчих закладів, створення сучасної спортивної інфраструктури, а також повинна сприяти зростанню кількості громадян, які регулярно займаються фізичною культурою і спортом.

     

    «Натомість ми бачимо зворотні негативні тенденції: знищуються об’єкти спортивної інфраструктури, закриваються спортивні школи і секції, не будуються нові стадіони та спортивні майданчики. На адресу нашого Комітету постійно надходять звернення з регіонів стосовно загрози існування дитячо-юнацьких спортивних шкіл та низького рівня їх фінансування. Прикро, але часто місцева влада намагається перепрофілювати ДЮСШ і використовувати їх в комерційних цілях, а спортивна галузь продовжує фінансуватися за залишковим принципом. Переконаний, що разом із Міністерством молоді та спорту ми повинні посилити контроль за діяльністю місцевих органів влади та не допустити скорочення чи перепрофілювання спортивних закладів», - зазначив Артур Палатний.

     

    На думку голови парламентського комітету, якісне вирішення поточних і перспективних проблем розвитку спортивної сфери залежить від внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» та ухвалення Загальнодержавної соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки. Це, за словами народного депутата, може дати поштовх розвитку дитячого, дитячо-юнацького та масового спорту в Україні, а також на законодавчому рівні врегулювати ряд гострих проблемних питань, зокрема щодо страхування життя і здоровя спортсменів, які беруть участь у спортивних змаганнях.

     

    «Головне завдання держави у галузі фізичної культури і спорту – залучення якомога більшої кількості дітей та молоді до здорового способу життя і активних занять спортом. Це не тільки покращить здоровя молодого покоління, але й певним чином вирішить проблему їхнього дозвілля та профілактики правопорушень», - зауважив Артур Палатний.



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.