• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 30.12.2005р.
    Опубликовано: 2005-12-30 11:53:00

    Міністерство внутрішніх справ України

    Департамент зв’язків з громадськістю

    ПРЕС-РЕЛІЗ

    про найбільш резонансні злочини та події

    на 30.12.2005 р.

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2110 заяв про злочини. Вжитими заходами 1001 (47,4%)з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів - 2 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 10 розбійних нападів, 38 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 245 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 101 особу. У них вилучено 19,9 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1654 особи.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 42 особи.

    Упродовж минулої доби порушено 101 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності, у тому числі 6 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 140 дорожньо-транспортних пригод, у яких 26 осіб загинули та 147 - травмовано.

    У місті Миколаєві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 13 травня ц.р. в приватному будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв м’ясорубкою заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю помешкання, 64-річному пенсіонерові.

    У місті Севастополі у вересні ц.р. на території садового товариства “Ямал” було знайдено мертвим з ушкодженнями внутрішніх органів 57-річного чоловіка - особу без певного місця проживання і роботи. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 12 вересня на території згаданого товариства забив до смерті потерпілого під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    Аргументом у ревнощах стала мисливська рушниця

    У селі Партизанському Автономної Республіки Крим у результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 28 грудня на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, пострілом з обрізу мисливської рушниці застрелив свого 45-річного сусіда. Зброю вилучено.

    У Шевченківському районі міста Києва з автомашини “Форд” раніше затриманого за незаконне зберігання наркотичних засобів 32-річного жителя міста Здолбунів Рівненської області, без постійного місця роботи, вилучено 500 грамів амфетаміну та 1100 таблеток “екстазі”.

    Посадовці продовжують „торгувати” місцями на ринку

    У місті Івано-Франківську порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара), відносно директора одного з комунальних підприємств. Він вимагав та отримав 3 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду торговельного місця на одному з ринків міста. Задокументовано ще два факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 8 тис. гривень.

    У місті Києві викрито колишнього працівника відділу карного розшуку одного з райуправлінь внутрішніх справ (звільнено з ОВС у вересні цього року), який  протягом двох останніх років безпідставно виносив постанови про відмову в порушенні кримінальних справ за фактами зникнення громадян. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    У місті Києві викрито працівників одного з райуправлінь внутрішніх справ, які у серпні цього року безпідставно відмовили в порушенні кримінальної справи за фактом скоєння шахрайських дій відносно 50-річного місцевого жителя. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

    У Львівській області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано міліціонера патрульно-постової служби одного з міськрайвідділів внутрішніх справ. Попередньо встановлено, що він в листопаді цього року в місті Львові разом із невідомими особами пограбував двох місцевих жителів. Заходи щодо встановлення та затримання співучасників злочину тривають. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.186 КК України (грабіж).

    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua

    http://mvsinfo.gov.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.