• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 10.01.2006р.
    Опубликовано: 2006-01-10 11:14:00

    Міністерство внутрішніх справ України

    Департамент зв’язків з громадськістю

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1837 заяв про злочини. Вжитими заходами 1062 (57,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 61 пограбування, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 9 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 179 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 134 особи. У них вилучено 11,2 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1635 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 8 осіб.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 103 дорожньо-транспортних пригоди, у яких 17 осіб загинули та 129 травмовані.

    Упродовж минулої доби порушено 57 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

    У місті Білгород-Дністровському Одеської області у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 55-річну жінку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 25-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 31 грудня минулого року убив потерпілу в її квартирі під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

    У селі Немирівському Одеської області затримано місцевого жителя 50-річного чоловіка, який декілька хвилин тому в будинку своєї 55-річної дружини (спільно не проживали) вбив її пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів. Зброю вилучено.

    У місті Херсоні працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 6 січня, розпиваючи з 55-річною жінкою спиртні напої в її будинку, посварився з господаркою і заподіяв їй смертельні травми голови.

    Псевдоміліціонери по-кіровоградськи

    У місті Ульянівці Кіровоградської області в результаті проведення спеціальної операції затримано трьох раніше судимих чоловіків віком 30-35 років – місцевого жителя та двох жителів селища Побузьке зазначеної області. Попередньо встановлено, що вони минулого вечора у вказаному місті, назвавшись працівниками міліції, увірвалися до будинку 51-річного безробітного, під загрозою пістолета відібрали в господаря та його знайомого мобільний телефон, 300 гривень та особисті документи. У затриманих вилучено пневматичний пістолет та частину викраденого.

    Хмельниччанина повернули з трудового рабства

    На Хмельниччині правоохоронці викрили 32-річного безробітного жителя Тернопільської області, який у лютому минулого року вивіз до Чеської Республіки 24-річного місцевого жителя й продав його для подальшої неоплатної експлуатації праці. Потерпілого повернено на батьківщину.

    На Львівщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – відносно посадовців однієї з районних філій Державної компанії “Укртрансгаз” Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”. Вони протягом 2004-2005 років здійснили розкрадання державних коштів на суму 108 тис. гривень.

    Китайське взуття прирівняли до терезів

    На Одещині порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України – зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення – відносно інспекторів одного з митних постів Чорноморської регіональної митниці. Вони, за попередньою змовою з представниками комерційної структури, здійснили митне оформлення контейнерів, завантажених взуттям виробництва Китаю, під виглядом механічних терезів, чим завдали збитки державі у вигляді несплати податків на сумупонад 290 тис. гривень.

    Підприємець намагався обдурити державу на 2,5 мільйони

    На Черкащині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), відносно директора одного з приватних підприємств. Він протягом минулого року з метою заволодіння бюджетними коштами неодноразово надавав до податкової інспекції неправдиву інформацію (умисно завищував від’ємне значення чистої суми зобов’язань з ПДВ) й намагався незаконно отримати з державного бюджету відшкодування ПДВ на загальну суму 2,5 млн. гривень.

    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua

    http://mvsinfo.gov.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.