• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ПРЕС-РЕЛІЗ про найбільш резонансні злочини та події на 26.01.2006 р.
    Опубликовано: 2006-01-26 15:56:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 037 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 357 (66,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійних напади, 50 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 2 037 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 357 (66,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійних напади, 50 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, 3 обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 668 набоїв.

    затримано 31 особу. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, 3 обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 668 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 187 осіб. У них вилучено 48,2 кілограма наркотиків.

    затримано 187 осіб. У них вилучено 48,2 кілограма наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1385 осіб.

    вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1385 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 осіб.

    заарештовано 30 осіб.

    Упродовж минулої доби порушено 223 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 85 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 про хабарництво.

    порушено 223 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 85 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 68 дорожньо-транспортних пригод, у яких 5 осіб загинули та 78 - травмовано.

    зафіксовано 68 дорожньо-транспортних пригод, у яких 5 осіб загинули та 78 - травмовано.

    У місті Маріуполі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 40-річного громадянина без певного місця проживання і роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 20 листопада минулого року на вулиці міста під час сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження 60-річному пенсіонеру.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 40-річного громадянина без певного місця проживання і роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 20 листопада минулого року на вулиці міста під час сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження 60-річному пенсіонеру.

    У місті Львові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного жителя обласного центру, який удень 11 січня на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження 26-річному місцевому жителю.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного жителя обласного центру, який удень 11 січня на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження 26-річному місцевому жителю.

    У Котовському районі Одеської області у власному будинку знайдено мертвою з ножовими пораненнями 75-річну пенсіонерку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства затримано 49-річного сина загиблої, громадянина Республіки Молдова. Попередньо встановлено, що він вбив матір ножем під час сварки, яка виникла на ґрунті неприязних відносин.

    у власному будинку знайдено мертвою з ножовими пораненнями 75-річну пенсіонерку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства затримано 49-річного сина загиблої, громадянина Республіки Молдова. Попередньо встановлено, що він вбив матір ножем під час сварки, яка виникла на ґрунті неприязних відносин.

    У місті Черкаси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.257 КК України (бандитизм), відносно 32-річного та 33-річного місцевих жителів, яких викрито у скоєнні вбивства жителя обласного центру, розбійного нападу та крадіжки. Одного із зловмисників затримано. Вживаються заходи щодо затримання його спільника.

    порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.257 КК України (бандитизм), відносно 32-річного та 33-річного місцевих жителів, яких викрито у скоєнні вбивства жителя обласного центру, розбійного нападу та крадіжки. Одного із зловмисників затримано. Вживаються заходи щодо затримання його спільника.

    У місті Вознесенськ Миколаївської області затримано 36-річного громадянина, за місцем проживання якого вилучено 16,5 кілограма макової соломки.

    затримано 36-річного громадянина, за місцем проживання якого вилучено 16,5 кілограма макової соломки.

    У місті Хотин Чернівецької області з будинку 76-річної пенсіонерки вилучено 13,4 кілограма марихуани.

    з будинку 76-річної пенсіонерки вилучено 13,4 кілограма марихуани.

    „Прихватизували” сільгосппідприємство шляхом „розпилення”

    На Закарпатті викрито посадових осіб колективного агроторгівельного підприємства, які в грудні 2002 року всупереч статуту пiдприємства та за сприяння колишнього голови Мукачівської райдержадміністрації здійснили реорганізацію вказаного КАТП та з метою заволодіння його активами створили п’ять нових сільськогосподарських товариств, до статутних фондів яких увійшло майно та землі ліквідованого підприємства. Цими діями власникам паїв КАТП завдано збитків на суму понад 1,3 млн. гривень. Мукачівською районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    викрито посадових осіб колективного агроторгівельного підприємства, які в грудні 2002 року всупереч статуту пiдприємства та за сприяння колишнього голови Мукачівської райдержадміністрації здійснили реорганізацію вказаного КАТП та з метою заволодіння його активами створили п’ять нових сільськогосподарських товариств, до статутних фондів яких увійшло майно та землі ліквідованого підприємства. Цими діями власникам паїв КАТП завдано збитків на суму понад 1,3 млн. гривень. Мукачівською районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    Липова інвентаризація збагатила зловмисників на 4,4 млн. грн.

    На Кіровоградщині викрито посадових осіб державного підприємства, які на підставі укладеної угоди субпідряду з товариством з обмеженою відповідальністю на проведення робіт (які фактично не проводилися) з інвентаризації земель під об’єктами енергетики відкритого акціонерного товариства (енергокомпанії) перерахували 4,4 млн. грн. та привласнили їх. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    викрито посадових осіб державного підприємства, які на підставі укладеної угоди субпідряду з товариством з обмеженою відповідальністю на проведення робіт (які фактично не проводилися) з інвентаризації земель під об’єктами енергетики відкритого акціонерного товариства (енергокомпанії) перерахували 4,4 млн. грн. та привласнили їх. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    Вправність рук... і колісні пари перетворюються в металобрухт

    На Одещині прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 cт. 366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення), відносно посадових осіб трьох товариств з обмеженою відповідальністю. Зокрема, посадові особи одного з ТОВ підробили та надали фіктивні експертні висновки про технічний стан демонтованих колісних пар залізничного рухомого складу іншому товариству, які в подальшому реалізували зазначені колісні пари вагою 9,6 тис. тон іноземній фірмі (фактично були закуплені як металобрухт у державного підприємства), не сплативши при цьому експортне мито, чим завдали збитки державному бюджету на суму понад 1,9 млн. гривень.

    прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 cт. 366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення), відносно посадових осіб трьох товариств з обмеженою відповідальністю. Зокрема, посадові особи одного з ТОВ підробили та надали фіктивні експертні висновки про технічний стан демонтованих колісних пар залізничного рухомого складу іншому товариству, які в подальшому реалізували зазначені колісні пари вагою 9,6 тис. тон іноземній фірмі (фактично були закуплені як металобрухт у державного підприємства), не сплативши при цьому експортне мито, чим завдали збитки державному бюджету на суму понад 1,9 млн. гривень.

    У місті Одеса викрито голову правління відкритого акціонерного товариства з державною часткою акцій 67,1%, який без згоди членів спостережної ради товариства та Одеського регіонального відділення Фонду державного майна України, маючи кредиторську заборгованість, видав в якості розрахунку 16 векселів та передав майно вказаного товариства управлінню магістральних газопроводів однієї з областей, чим завдав збитки державі на суму 8 млн. гривень. Прокуратурою Суворовського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    викрито голову правління відкритого акціонерного товариства з державною часткою акцій 67,1%, який без згоди членів спостережної ради товариства та Одеського регіонального відділення Фонду державного майна України, маючи кредиторську заборгованість, видав в якості розрахунку 16 векселів та передав майно вказаного товариства управлінню магістральних газопроводів однієї з областей, чим завдав збитки державі на суму 8 млн. гривень. Прокуратурою Суворовського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    На Полтавщині викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства з державною часткою в розмірі 50% + 1 акція, які за завищеною ціною придбали в товариства з обмеженою відповідальністю автозаправну станцію, чим завдали збитки державі на суму 5,4 млн. гривень. Пирятинською районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства з державною часткою в розмірі 50% + 1 акція, які за завищеною ціною придбали в товариства з обмеженою відповідальністю автозаправну станцію, чим завдали збитки державі на суму 5,4 млн. гривень. Пирятинською районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    У Голосіївському районі міста Києва на території гаражного кооперативу в одному з гаражів затримано 8 нелегальних мігрантів - громадян Китайської Народної Республіки.

    на території гаражного кооперативу в одному з гаражів затримано 8 нелегальних мігрантів - громадян Китайської Народної Республіки.

    "ДЗГ МВС України"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.