• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Найбільш резонансні злочини та події на 21.02.2006 р.
    Опубликовано: 2006-02-21 17:02:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 792 заяви про злочини. 1 573 (56,3%) з них правоохоронці розкрили «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 66 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 2 792 заяви про злочини. 1 573 (56,3%) з них правоохоронці розкрили «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 66 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено карабін, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 1,8 кілограма вибухівки та 181 набій.

    затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено карабін, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 1,8 кілограма вибухівки та 181 набій.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 144 особи. У них вилучено 25,6 кілограма наркотиків.

    затримано 144 особи. У них вилучено 25,6 кілограма наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 613 осіб.

    до відповідальності притягнуто 1 613 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 особи.

    аарештовано 34 особи.

    Упродовж минулої доби порушено 150 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 52 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 про хабарництво.

    порушено 150 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 52 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 98 дорожньо-транспортних пригод, у яких 15 осіб загинули та 148 - травмовано.

    зафіксовано 98 дорожньо-транспортних пригод, у яких 15 осіб загинули та 148 - травмовано.

    У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 39-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він вранці 18 лютого з метою крадіжки зайшов до квартири 17-річної студентки інституту, задушив господарку та викрав мобільний телефон.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 39-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він вранці 18 лютого з метою крадіжки зайшов до квартири 17-річної студентки інституту, задушив господарку та викрав мобільний телефон.

    Нещодавно у Путильському районі Чернівецької області в сараї власного домогосподарства було знайдено мертвим з рубаними ранами голови 61-річного пенсіонера. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 19-річного жителя Кельменецького району. Попередньо встановлено, що він увечері 15 лютого на подвір’ї домогосподарства загиблого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, металевим прутом вбив господаря, а його тіло сховав у сараї.

    в сараї власного домогосподарства було знайдено мертвим з рубаними ранами голови 61-річного пенсіонера. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 19-річного жителя Кельменецького району. Попередньо встановлено, що він увечері 15 лютого на подвір’ї домогосподарства загиблого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, металевим прутом вбив господаря, а його тіло сховав у сараї.

    У місті Дніпропетровськ в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 19-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що вночі 18 лютого на вулиці, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він зґвалтував 19-річну студентку вищого навчального закладу. Після чого задушив дівчину та викрав мобільний телефон. Викрадене вилучено.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 19-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що вночі 18 лютого на вулиці, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він зґвалтував 19-річну студентку вищого навчального закладу. Після чого задушив дівчину та викрав мобільний телефон. Викрадене вилучено.

    У Тернопільській області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано подружжя (1979, 1980 р.н., обидва без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони ввечері 16 лютого з метою крадіжки проникли до будинку 64-річного пенсіонера, заподіяли йому смертельні тілесні ушкодження, викрали 130 грн. та підпалили будинок, щоб приховати сліди злочину. Викрадене вилучено.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано подружжя (1979, 1980 р.н., обидва без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони ввечері 16 лютого з метою крадіжки проникли до будинку 64-річного пенсіонера, заподіяли йому смертельні тілесні ушкодження, викрали 130 грн. та підпалили будинок, щоб приховати сліди злочину. Викрадене вилучено.

    У Святошинському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 26-річного жителя Бородянського району Київської області. Попередньо встановлено, що він удень 9 вересня 2005 року в лісосмузі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв мотузкою задушив 37-річного громадянина без постійного місця проживання та роботи.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 26-річного жителя Бородянського району Київської області. Попередньо встановлено, що він удень 9 вересня 2005 року в лісосмузі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв мотузкою задушив 37-річного громадянина без постійного місця проживання та роботи.

    У Біляївському районі Одеської області вночі в приміщенні бару між 24-річним жителем міста Теплодар та 43-річним жителем міста Одеса виникла сварка. Через годину одесит повернувся до згаданого бару разом з двома синами та земляком (1962 – 1983 р.н). Останні вчинили бійку з відвідувачами та пострілами з мисливської рушниці вбили мешканця Теплодара та поранили двох його земляків (1962, 1969 р.н.). Зловмисники зникли з місця події на автомашині “Тойота”. Потерпілих госпіталізовано. В результаті проведених оперативно-розшукових заходів затримано двох учасників події. Зброю вилучено. Розшук співучасників злочину триває.

    вночі в приміщенні бару між 24-річним жителем міста Теплодар та 43-річним жителем міста Одеса виникла сварка. Через годину одесит повернувся до згаданого бару разом з двома синами та земляком (1962 – 1983 р.н). Останні вчинили бійку з відвідувачами та пострілами з мисливської рушниці вбили мешканця Теплодара та поранили двох його земляків (1962, 1969 р.н.). Зловмисники зникли з місця події на автомашині “Тойота”. Потерпілих госпіталізовано. В результаті проведених оперативно-розшукових заходів затримано двох учасників події. Зброю вилучено. Розшук співучасників злочину триває.

    Приватизували друкарню майже задарма

    На Закарпатті працівники УДСБЕЗ в області викрили посадових осіб районної ради. Вони, без прийняття відповідного рішення сесії міської ради, незаконно приватизували із заниженням вартості районну друкарню та частину приміщення редакції районної газети, чим завдали збитки державі на загальну суму 136 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.233 КК України (перевищення влади, або службових повноважень та незаконна приватизація державного, комунального майна).

    працівники УДСБЕЗ в області викрили посадових осіб районної ради. Вони, без прийняття відповідного рішення сесії міської ради, незаконно приватизували із заниженням вартості районну друкарню та частину приміщення редакції районної газети, чим завдали збитки державі на загальну суму 136 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.233 КК України (перевищення влади, або службових повноважень та незаконна приватизація державного, комунального майна).

    Викрито підпільний цех з виготовлення контрафакту

    У місті Запоріжжя працівники УДСБЕЗ УМВС України в області викрили приватного підприємця, який організував підпільний цех з виготовлення та реалізації дисків для лазерних систем зчитування та відеокасет. У правопорушника вилучено обладнання для виготовлення контрафактної продукції, комплектуючі матеріали, 6,5 тис. дисків та 4,3 тис. відеокасет. Слідчим відділом Хортицького райвідділу Запорізького міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.203 КК України (зайняття забороненими видами господарської діяльності).

    працівники УДСБЕЗ УМВС України в області викрили приватного підприємця, який організував підпільний цех з виготовлення та реалізації дисків для лазерних систем зчитування та відеокасет. У правопорушника вилучено обладнання для виготовлення контрафактної продукції, комплектуючі матеріали, 6,5 тис. дисків та 4,3 тис. відеокасет. Слідчим відділом Хортицького райвідділу Запорізького міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.203 КК України (зайняття забороненими видами господарської діяльності).

    У столиці працівники УДСБЕЗ ГУМВС України в місті Київ викрили старшого викладача одного з вищих навчальних закладів, яка отримала 2 тис. грн. від студента для передачі їх викладачам навчального закладу за сприяння в успішному складанні екзаменаційної сесії. Органи прокуратури порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (давання хабара).

    працівники УДСБЕЗ ГУМВС України в місті Київ викрили старшого викладача одного з вищих навчальних закладів, яка отримала 2 тис. грн. від студента для передачі їх викладачам навчального закладу за сприяння в успішному складанні екзаменаційної сесії. Органи прокуратури порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (давання хабара).

    В Автономній Республіці Крим працівники УДСБЕЗ ГУ МВС України викрили посадових осіб колективного підприємства, які подали до Міністерства аграрної політики автономії підроблені документи щодо витрат, пов’язаних з посадкою виноградних насаджень (фактично роботи не проводилися) та незаконно отримали на розвиток виноградарства понад 650 тис. грн. бюджетних коштів. Слідчим управлінням ГУМВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

    працівники УДСБЕЗ ГУ МВС України викрили посадових осіб колективного підприємства, які подали до Міністерства аграрної політики автономії підроблені документи щодо витрат, пов’язаних з посадкою виноградних насаджень (фактично роботи не проводилися) та незаконно отримали на розвиток виноградарства понад 650 тис. грн. бюджетних коштів. Слідчим управлінням ГУМВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

    Викрито кредитних махінаторів

    На Полтавщині працівники ВДСБЕЗ викрили посадових осіб місцевого відділення кредитної спілки та двох місцевих жителів, які протягом жовтня-грудня 2005 року під різними приводами отримували довідки про доходи та ксерокопії особистих документів у місцевих жителів, які одержували кредити у спілці, подавали їх для оформлення повторних кредитів, а отримані кошти привласнювали. Таким чином кредитній спілці та її членам завдано збитки на загальну суму понад 1,2 млн. грн. Слідчим відділом Полтавського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    працівники ВДСБЕЗ викрили посадових осіб місцевого відділення кредитної спілки та двох місцевих жителів, які протягом жовтня-грудня 2005 року під різними приводами отримували довідки про доходи та ксерокопії особистих документів у місцевих жителів, які одержували кредити у спілці, подавали їх для оформлення повторних кредитів, а отримані кошти привласнювали. Таким чином кредитній спілці та її членам завдано збитки на загальну суму понад 1,2 млн. грн. Слідчим відділом Полтавського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    "ДЗГ МВС України"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.