• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українець відсудив у «Вольво» 44 млн. дол.
    Опубликовано: 2006-02-28 17:25:00

    Громадянин України Сергій Коваленко виграв судовий процес проти концерну “Вольво” і української компанії “Вікінг моторз” на загальну суму 44 мільйони доларів.

    В інтерв\'ю журналістам Коваленко повідомив, що Залізничний районний суд м. Сімферополя частково задовольнив його позов до цих компаній про відшкодування моральної і матеріальної шкоди після аварії на автомобілі марки “Вольво”, в результаті якої він став інвалідом.

    Аварія сталася в червні 1998 року на автомобілі "Volvo С70 Coupe". Ця марка широко рекламувалася як один з найбезпечніших автомобілів останніх років. Машина була обладнана системою подушок безпеки. Проте під час аварії жодна з подушок безпеки не спрацювала, Коваленко став інвалідом другої групи. В грудні 2000 року він подав позов в Залізничний райсуд м. Сімферополя, в якому визначив суму нанесеного йому матеріального в і морального збитку в 70 млн. дол. Матеріальна шкода - втрата автомобіля, здоров\'я і бізнесу – була оцінена ним у 20 млн. доларів, моральна - втрата сім\'ї і інвалідність ІІ групи в 34 роки – в 50 млн. доларів.

    Після більш ніж п\'ятирічного судового процесу суд ухвалив задовольнити позов Коваленка на загальну суму 44 мільйони доларів.

    Коваленко повідомив, що він задоволений рішенням суду, який після стількох років, нарешті, визнав його правоту, але не задоволений сумою відшкодування, вважаючи її неправомірно заниженою. “Я оскаржуватиму це рішення, і переконаний, що доведу справу до завершення”, - запевнив він.

    ForUm



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.