• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Затримано валюту на суму майже 100,5 тисяч гривень
    Опубликовано: 2006-04-07 11:54:00

    Переміщення валюти через митний кордон України з порушенням митних правил попереджено працівниками Бориспільської, Котовської, Ягодинської митниць та прикордонниками.

    Наш співвітчизник, який відлітав через Бориспільську митницю до Німеччини, скористався спрощеною системою митного контролю „зелений коридор”, чим мав автоматично засвідчити, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Однак виявилося, що в одному з відділень дорожньої сумки пасажира знаходилося 15 тисяч доларів США. Дозвільних документів на вивезення валюти пасажир не мав.

    Нагадуємо, що громадянам без обов’язкового декларування дозволено перевозити іноземну валюту у сумі, що не перевищує 3 тис. доларів США (чи еквівалент цієї суми). Отже, уся валюта, що була у громадянина понад встановлену норму – вилучена.

    Ще один наш співвітчизник, який прямував до Молдови через пункт пропуску „Кучурган-авто” Котовської митниці (Одеська область) рейсовим автобусом „Одеса-Кишинів”, теж повідомив про відсутність у нього будь-яких предметів, які необхідно зазначити в декларації. Але після завірення митної декларації виявилося, що серед особистих речей пасажира знаходиться 4200 доларів США, дані про які були відсутні.

    В іншому випадку через Ягодинську митницю (Волинська область) вантажівкою „МАН” на батьківщину повертався громадянин Польщі, який повідомив, що не має нічого, що варто було б зазначити в митній декларації. Проте під час догляду транспортного засобу на спальному місці було виявлено приховані від митного контролю 3700 доларів США, які знаходилися в дорожній сумці у футлярі відеокасети.

    В усіх випадках не задекларовану та приховану валюту вилучено. Складено протоколи про порушення митних правил.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.