• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Прес-реліз про найбільш резонансні злочини та події на 05.05.06
    Опубликовано: 2006-05-05 15:30:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 553 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 388 (54,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 9 розбійних нападів, 48 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено карабін, 2 обрізи мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 800 грамів вибухівки та 192 набої.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 165 осіб. У них вилучено 24,7 кілограма наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 347 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

    Упродовж минулої доби порушено 33 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 13 – у сфері службової діяльності.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 100 дорожньо-транспортних пригод, у яких 12 осіб загинули та 131 - травмовано.

    У Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 27-річного місцевого жителя, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 30 квітня на вулиці селища зґвалтував та задушив 22-річну місцеву жительку.

    У місті Сімферополь в річці було виявлено мертвими з травмами голови двох 44–річних громадян без певного місця проживання та роботи. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 21-річного та 17-річного місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вдень 1 травня на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли згаданим чоловікам смертельні тілесні ушкодження та кинули їх тіла до річки.

    У місті Харцизьк Донецької області затримано 44-річного та 38-річного місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вранці 4 січня минулого року в лісосмузі на околиці міста вбили ножем 42-річного водія таксі та забрали в нього 20 гривень.

    В Оболонському районі міста Києва затримано жителя Дніпропетровської області та місцеву жительку (обидва 1958 р.н.), які ввечері 1 травня у квартирі згаданої киянки під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбили ножем 48-річного жителя столиці й з метою приховування злочину розчленували труп та намагалися винести на вулицю до контейнеру для сміття

    У місті Полтаві в своїй квартирі було знайдено в непритомному стані з ножовими пораненнями грудей господаря помешкання, який помер по дорозі до лікарні. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні цього злочину затримано 19-річного місцевого жителя, робітника приватної охоронної фірми. Попередньо встановлено, що він увечері 3 травня в згаданій квартирі заподіяв господарю смертельні тілесні ушкодження під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

    Бранку повернуто з австрійських борделів

    У місті Комсомольськ Полтавської області затримано 60-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у січні 2002 року, під приводом працевлаштування, вивіз до Австрійської Республіки 20-річну жительку згаданого міста, робітницю відкритого акціонерного товариства та продав її сутенерам. Потерпілу повернено на батьківщину.
    У місті Лисичанськ Луганської області на залізничному вокзалі затримано 62-річну місцеву жительку, яка намагалася вивезти до Російської Федерації з метою продажу сутенерам 17-річну та 24-річну місцевих жительок.

    В Оболонському районі міста Києва затримано 49-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 600 грамів вибухівки та три електродетонатори.
    У Житомирському районі Житомирської області затримано 49-річного громадянина, за місцем проживання якого вилучено 20 кілограмів макової соломки.

    На Донеччині працівниками ДСБЕЗ викрито заступника директора одного з інститутів, який вимагав та отримав 2,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за укладання угоди оренди приміщення, що належить цьому закладу. Правопорушника затримано. Прокуратурою міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    На Донеччині працівниками ДСБЕЗ викрито начальника відділу капітального будівництва одного з міськвиконкомів, який у вересні минулого року в інтересах товариства з обмеженою відповідальністю вніс у проектно-кошторисну документацію завідомо неправдиві відомості щодо обсягів робіт з будівництва газофільтрувальної станції. В результаті цього державі завдано збитки на суму 170 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення).

    Отримати інвалідність можна «заочно»

    У Запорізькій області працівниками ДСБЕЗ викрито посадову особу обласної медично-соціальної експертної комісії, яка вимагала та отримала 200 доларів США хабара від місцевої жительки за видачу лікарського висновку, необхідного для присвоєння довічної групи інвалідності її доньці без проходження медичної комісії. Правопорушницю затримано. Прокуратурою міста Запоріжжя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    «Прискорення» вирішення питання держвиконавець оцінив у 200 доларів

    На Львівщині працівниками ДСБЕЗ викрито головного державного виконавця одного з районних відділів державної виконавчої служби, який вимагав та отримав 200 доларів США хабара від місцевого жителя за вирiшення питання щодо прискорення прийняття рішення про повернення конфіскованої автомашини. Правопорушника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    У місті Севастополі працівниками ДСБЕЗ викрито посадову особу екологічної інспекції, який у березні минулого року незаконно видав висновок про узгодження проекту відведення земельної ділянки площею 6,26 га (вартість 3,8 млн. грн.) приватному підприємству. На підставі цього було ухвалено рішення про передачу зазначеної ділянки згаданому підприємству в оренду на 25 років. Прокуратурою Балаклавського району міста Севастополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення).

    У Закарпатській області неподалік села Барвінка Ужгородського району затримано сім нелегальних мігрантів з Китайської Народної Республіки. Іноземців передано прикордонникам.
    На Дніпропетровщині викрито дільничного інспектора, який в грудні минулого року вимагав та отримав 400 грн. хабара від місцевого жителя за непритягнення його до кримінальної відповідальності за зберігання наркотичних засобів. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).
    Департамент зв’язків з громадськістю МВС України




    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.