• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄС - за поновлення переговорів з Іраном
    Опубликовано: 2005-12-22 09:59:00
    Дипломати з трьох країн Євросоюзу - Німеччини, Франції та Британії - обговорюють сьогодні у Відні можливість поновлення переговорів щодо ядерної програми Ірану.
     
    Це перша така зустріч після недавніх антиізраїльських заяв президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада, які викликали осуд по всьому світу.
     
    Тим часом у Тегерані міністр закордонних справ Ірану Манучехр Моттакі відхилив пропозицію європейців перенести іранську програму збагачення урану до Росії:
     
    "Ті, хто твердить, ніби Іран не повинен мати ядерних технологій, забувають той факт, що велика держава Іран такі технології вже має. Природньо, коли ми говоримо про ядерні технології і збагачення урану, щоб отримати паливо для ядерних реакторів, ми маємо на увазі те, що збагачення і цілий цикл обробки ядерного палива - все це має відбуватися на іранській території".
     
    Перед цим переговори перервалися в серпні, коли Іран оголосив про відновлення програми перетворення урану. Міністр закордонних справ Ірану Манучехр Моттакі висловив надію на те, що новий раунд переговорів з Євросоюзом буде корисним і плідним:
     
    "Ми наголосили на тому, і сподіваємося, що європейці з цим погодяться - щоби без американського тиску і з волею досягти певного результату - розпочати ці переговори з позицій логіки, побудованої на правах обох сторін. Виходячи з визначених рамок, ці переговори мають бути корисними, плідними і треба узгодити конкретний графік".
     
    "BBCUkrainian.com"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.