ЄС - за поновлення переговорів з Іраном

22 дек, 09:59

Дипломати з трьох країн Євросоюзу - Німеччини, Франції та Британії - обговорюють сьогодні у Відні можливість поновлення переговорів щодо ядерної програми Ірану.
 
Це перша така зустріч після недавніх антиізраїльських заяв президента Ірану Махмуда Ахмадінеджада, які викликали осуд по всьому світу.
 
Тим часом у Тегерані міністр закордонних справ Ірану Манучехр Моттакі відхилив пропозицію європейців перенести іранську програму збагачення урану до Росії:
 
"Ті, хто твердить, ніби Іран не повинен мати ядерних технологій, забувають той факт, що велика держава Іран такі технології вже має. Природньо, коли ми говоримо про ядерні технології і збагачення урану, щоб отримати паливо для ядерних реакторів, ми маємо на увазі те, що збагачення і цілий цикл обробки ядерного палива - все це має відбуватися на іранській території".
 
Перед цим переговори перервалися в серпні, коли Іран оголосив про відновлення програми перетворення урану. Міністр закордонних справ Ірану Манучехр Моттакі висловив надію на те, що новий раунд переговорів з Євросоюзом буде корисним і плідним:
 
"Ми наголосили на тому, і сподіваємося, що європейці з цим погодяться - щоби без американського тиску і з волею досягти певного результату - розпочати ці переговори з позицій логіки, побудованої на правах обох сторін. Виходячи з визначених рамок, ці переговори мають бути корисними, плідними і треба узгодити конкретний графік".
 
"BBCUkrainian.com"

Адрес новости: http://elcomart.com/show/101926.html
* * *




Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua