• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Чи потрібна Україні така СБУ? Критика від В. Ющенко
    Опубликовано: 2005-09-12 17:02:00

    Президент України Віктор Ющенко представив керівному складу Служби безпеки України нового голову СБУ Ігоря Дріжчаного. Глава держави висловив переконання, що разом з іншими співробітниками новопризначений керівник упорається із завданнями, які стоять перед Службою безпеки. Про це ELCOMARTвыборы повідомила прес-служба Президента України.

    В.Ющенко закликав присутніх «залишити у минулому практику обслуговування і торгівлі інформацією, а також практику політизуватися у рамках тих чи інших тенденцій» і слугувати виключно українському народові.

    Торкаючись попередніх місяців роботи СБУ, Глава держави нагадав, що питанням номер один в країні залишається корупція. «Боротьба із хабарництвом і корупцією у державі – це було гаслом моєї виборчої кампанії, моя виборча програма, і я від усіх вимагатиму її виконання», – наголосив В. Ющенко. Він підкреслив, що «основна ставка її реалізації припадає на правоохоронні органи, де координатором всіх ініціатив має бути СБУ».

    Однак, за словами Президента, сьогодні боротьба з корупцією «нівелюється, практично скочується до політичних спекуляцій». «Переконаний, що на цьому не можна заробляти політичні дивіденди», – сказав Глава держави. Він також наголосив, що кожна заява стосовно корупції у вищих ешелонах влади потребує ретельної перевірки правоохоронними органами, при цьому запевнив, що на СБУ «ніхто не чинитиме тиск, починаючи з Президента України». «Вашими устами повинна говорити офіцерська честь», – наголосив В. Ющенко. Президент дав доручення протягом десяти днів у рамках створеної комісії перевірити усі обставини стосовно правдивості заяв щодо корупційних діянь  вищих посадовців і «дати відповідь згідно з фактами».

    Президент порушив питання про повернення довіри з боку громадян України до органів  влади, служби безпеки, зазначивши, що з такою метою був розроблений окремий план на всіх рівнях, який мав бути реалізований якнайшвидше, «як на рівні державних гучних справ, так і на рівні регіонів Україні».«Ми говорили про резонансні справи, які до цього часу не доведені до суду. Ми говорили про справу Гії Гонгадзе, завершення справи по Александрову», – сказав В. Ющенко, додавши, що такі справи для СБУ мають бути пріоритетними.

    Президент також підкреслив, що блок завдань, які стояли перед СБУ, стосувалися економічної злочинності. «Ми дотепер живемо в країні, де біля 40-45 відсотків національної економіки працюють  в тіні. Я не можу сказати, що тут великий успіх. Детінізація протягом семи місяців оцінюється у п’ять-шість відсотків, і відбулася за рахунок доброї волі бізнесу», – зазначив Президент. Ряд заходів з боку держави, за його словами, призвели до того, що «діалог бізнесом почав відтворюватися». «Але це не заслуга СБУ», – вважає Президент.  

    Віктор Ющенко у своєму виступі також порушив питання контрабанди. «За сім місяців ми радикально не змінили ситуацію у боротьбі з контрабандою. Я не можу записати у список активів СБУ, що ми розробили дорожню карту, яка б дала змогу радикально змінити ситуацію», – наголосив він. Глава держави відзначив, що на рівні минулого року перебуває ситуація і з торгівлею людьми, наркотиками та проблема біженців.

    Він також порушив тему незаконного прослуховування.  «Я не можу дати розумного пояснення, коли СБУ через законні санкції робить послушки 3,5 тисяч громадян України, а у судових справах як докази використовується тільки 42 факти. Чи не складається таке враження, що інше працює далеко на інші цілі? Переконаний, що вас, чесних офіцерів повинно турбувати», – сказав Президент. 

    Віктор Ющенко також торкнувся теми сепаратизму, зазначивши, що вона «практично залишилася без реакції», а також теми сфальсифікованих виборів. «Тут зроблено у цілому немало. Тому вибори наступного року будуть чесними. При зустрічі з представниками ОБСЄ я попросив не припиняти моніторинг України, і у цьому році, і на виборах наступних», – наголосив В. Ющенко.    

     ELCOMARTвыборы

     

     

     

     

     

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.