• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Заява Ющенка після зустрічі з Вороніним
    Опубликовано: 2005-09-21 17:41:00
    Я радий вітати Володимира Вороніна в Україні. Хотів би сказати, що ми провели дуже результативні переговори. Я думаю, що до кожної нашої зустрічі можна давати таку оцінку. Ми ретельно відносимося до підготовки таких переговорів. І тому я вдячний за такий підхід до наших двосторонніх справ.
     
    Ми всі поділяємо відповідальність, що те, що відбувається, особливо на придністровському кордоні. Це є велика проблема не тільки Молдови, не тільки наших двосторонніх відносин, але і є європейської спільноти. Тому цьому питанню ми надаємо надзвичайно великої уваги.
     
    Розуміючи, що багато років уже втрачено в переговорному процесі – останні три роки цей переговорний процес узагалі був відкинутий – розуміючи всю значимість потреби врегулювання Придністровського конфлікту, виходу з цієї холодної точки, Україна запропонувала план урегулювання Придністровського конфлікту. Ми задоволені тим, що сьогодні цей план є путівною ниткою врегулювання цього конфлікту, фарватером, який визнають всі сторони, які мають відношення до нього як учасниками конфлікту чи сторони, які перебувають у статусі спостерігачів.
     
    Що особливого було в наших сьогоднішніх переговорах.
     
    Я сказав би те, що сьогодні досягнуто домовленості про ряд принципових позицій, перш за все, це початок переговорного процесу між п’ятьма сторонами, в рамках п’ятірки, який був перерваний три роки назад. І 26 вересня в Одесі переговори з участю Молдови, Придністров’я, Росії, ОБСЄ і України розпочинають свою ходу.
     
    Важливо є те, що однією з цілей цього етапу переговорного процесу є розширення його формату й залучення до діалогу Євросоюзу зі Сполученими Штатами.
     
    Сьогодні ми з Володимиром Миколайовичем підписали спільний лист на адресу ОБСЄ, в якому закликаємо провести демократичні вибори в Придністров’ї під егідою ОБСЄ в рамках міжнародної виборчої комісії і тих відповідних оціночних процедур, які треба зробити для забезпечення проведення чесних, демократичних виборів.
     
    Ми прийняли до уваги те, що молдовською стороною в останні місяці було прийнято ряд документів, які регулюють соціальний статус жителів Придністров’я і таким чином подають руку взаєморозумінню і врегулюванню цього конфлікту.
     
    Окрім того, ми сьогодні обговорили процедуру впровадження митного оформлення вантажів і транспортних засобів, які рухаються через україно-молдовський кордон. Домовилися про впровадження цієї позиції найближчим часом.
     
    Ми отримали консультації, які нас задовольнили, відносно прийняття закону про принципи врегулювання Придністровської кризи. І ознакою сьогоднішнього дня є те, що в рамках проведених переговорів ми вийшли, власне кажучи, на нову якість, яка подає динамізм як п’ятистороннім, так і двостороннім учасникам переговорного процесу, а особливо, я переконаний, це придає динамізм діалогу між Молдовою і Придністров’ям як частиною Молдови.
     
    Тому, Володимире Миколайовичу, я ще раз перед засобами масової інформації хотів би подякувати за ту конструктивну позицію, за той діалог, який ми тримаємо по таких важливих і знакових для нас питаннях.
     
     ELCOMARTвыборы`2006


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.