• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • “Партія Регіонів” - “ПОРА!” 7:0, або як нас намагалися “купити”!
    Опубликовано: 2005-10-11 11:20:00
    У Чернівцях свято – в перший уік-енд жовтня в місті святкують день Міста. Чесно кажучи, є що святкувати! Цього року “маленькому Парижу” виповнюється 597 років. Хто не в курсі, то так наше місто називали раніше, ще коли центральну вулицю міста Кобилянську називали Панською, а зірки світового масштабу, як-то Шаляпін, Соломія Крушельницька та ін., мали за честь дати концерт для почесної, інтелегентної і завжди привітної чернівецької публіки.
     
    Часи змінюються, змінюються люди, змінилося і місто (чомусь не в кращу сторону). “Хто в цьому винен?” – звичайне питання сірої маси! Влада робить все можливе і неможливе, щоб розфарбувати цю сірість, яку вона стимулює і розвиває напротязі свого буденного існування, і яку вона намагається приховати, “замалювати” в святкові дні. Чого коштують (у прямому та переносному сенсі) тільки ті численні феєрверки, які заполонили наше небо і наші думки, феєричні концерти супер-пупер моднявих зірок на кшталт (колись худого) Скрябіна чи (колись відомого) Іво Бобула. Зате магазини, що пропонують рядовому чернівчанину широкий вибір алкогольних напоїв в центрі міста продовжили свою роботу на 2-3 години ввечері! Та й прибиральникам, коли вони протверезіють, теж знайдеться робота!
     
    Політичні партії, а точніше їхні активісти, як “зомбі повилазили із своїх помешкань-штабів-гробів”, допомагають владі розмальовувати буденну сірість, додаючи у панораму нових відтінків і кольорів: помаранчево-синіх “Трудова Україна”, синьо-білих “СДПУ(О)” (до речі в абрівіатурі давно вже слід писати не букву “О” а цифру “0”), болотно-помаранчевих “НСНУ”, таких приємних оку чернівчан кольорів “Партії регіонів” та “Народної партії” Литвина (вибачте, я трохи дальтонік, не розрізняю їхніх кольорів, та й попередніх теж, а назву кольору почув по ящику).
     
    Саме ці кольори побачила наша команда по мініфутболу на турнірі, який проводився 8 жовтня в рамках святкування дня міста. Турнір організований за сприяння молодіжних осередків партій, що брали участь в турнірі. Цікаво, що “ПОРА!”, яка на роль партії ніколи не претендувала, теж отримала запрошення взяти участь у “святі спорту”, і прикиньте від кого, від ... “Партії Регіонів”!!? Ну, ми не з’їхали і прийшли, враховуючи попередній вдалий досвід (на початку липня місяця вдало виступили на схожому турнірі серед молодіжних громадських організацій міста, зайнявши там почесне 2-ге місце).
     
    Ще на вході в спортивний зал зрозуміли: “Нам кранти!”, але відступати були нікуди – позаду... “Помаранчева Революція”! Команди суперників були вкомплектовані на 1000% (не описка), при чому порадував склад команд. Так, “НСНУ” залучила професійних гравців з “Буковини” (є ще така команда в Україні, яка виступає в 2-ій Професійній Лізі); в складі команди “СДПУ(о)” були помічені ветерани цієї ж “Буковини”, яких любить і поважає все футбольно-свідоме населення Чернівців: Віктор Мглинець та Павло Сиротін; “Партія Регіонів” теж не пасла задніх, постійно залучаючи напротязі турніру за допомогою мобільного телефону все нових і нових гравців, так що на закінчення турніру їх склад перевищував 20 гравців за мінімально необхідних 5-ти; хлопці, що грали за “Народну партію” Литвина викликали найбільше симпатій (принаймі у гравців нашої команди). Відповідно наша команда виглядала як “чорна”, а команда “Трудової України” як “помаранчево-блакитна” ворони серед “різнокольорових папуг” (це не стосується команди “Народної партії”, хоча вона й “пірвала” нашу команду 6:3).
     
    Із 6-ти команд були сформовані дві підгрупи по три команди, переможці, яких повинні були розіграти кубок. У нашу підгрупу потрапили “Партія Регіонів”, яка в першому ж матчі розірвала нас 7:0, та команда “Народної партії”, яка в свою чергу перемогла цю ж “Партію регіонів”. Так склалося, що після цих двох матчів, “Партії Регіонів” для у часті в фіналі, де вони скоріш за все зустрілися б із командою “НСНУ” конче необхідно було, щоб наша команда із 6-ти аматорів перемогла з великим рахунком команду “Народної партії”. Перед грою до нас підійшов представник “регіонщиків” і люб’язно запропонував доукомплектувати наші ряди за рахунок їхніх ще не засвіченних гравців, що з великою охотою допоможуть нам здобути першу на турнірі перемогу. На категоричну відмову з нашого боку поступила пропозиція компенсувати нам грошовий внесок за участь в турнірі (100 грн), а також спокуслива пропозиція “накрити поляну”. На відмови “регіонщики” відповідали наступними пропозиціями, зміст яких ми озвучувати не будемо! У решті-решт сталося те, що мало статися – ми програли “Народній партії” з рахунком 6:3 і “Пратія регіонів” не потрапила в фінал. Ця ситуація послужила для нас уроком на майбутнє: ми ще не готові “змагатися” з партіями як в спорті так і в “продажній політиці”, тому будемо тренуватися в спорті і виховувати партії в політиці. А так ми з чистою совістю покинули “місце битви за трофей” і поринули з головою в святкування, показуючи всім навколо “приклад справжньої громадянської свідомості, моралі та поведінки” – трохи загнув, але не перебільшив!
     
    Гриць з Чернівців
     
    "ПОРА!"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.