• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • "Блок Януковича" обіцяє кримчанам референдум про російську мову
    Опубликовано: 2005-10-11 16:43:00
    У Криму пройде місцевий консультативний референдум про надання російській мові статусу державної в Україні. Про це сьогодні, 11 жовтня, на прес-конференції в Сімферополі оголосили глава кримської організації "Партії регіонів", віце-спікер парламенту автономії Василь Кисельов і лідер півострівного відділення партії "Російський Блок" Олександр Черноморов, повідомляє „Новий регіон – Крим”.
     
    "Учора на засіданні Координаційної ради Об'єднання суспільно-політичних сил Криму "Блок Віктора Януковича" було прийняте рішення про організацію загальнокримського консультативного референдуму", - оголосив Кисельов.
     
    Це рішення він мотивував тим, що "ситуація з російською мовою в Криму не витримує ніякої критики".
     
    "З вересня все судочинство в Україні, у тому числі й в автономії, цілком переведене на українську мову, починаються спроби протизаконно українізувати школи, у парламент йде потік скарг із благаннями звернутися у Верховну Раду України, щоб хоча б анотації до ліків були надруковані російською мовою", - нагадав віце-спікер.
     
    Крім того, він повідомив, що в останні місяці з боку Кабміну України і спікера Володимира Литвина на кримський парламент здійснюється тиск, ціль якого - домогтися перегляду постанови ВР автономії про функціонування російської мови на території півострова.
     
    "Зібрати 200 тисяч підписів у підтримку ідеї проведення референдуму для нас не складає ніякої проблеми, - стверджує Кисельов. - А в наступному складі Верховної Ради, ми впевнені, найдуться 300 голосів для внесення мовних поправок у Конституцію".
     
    Нагадаємо, за українським законодавством, рішення загальнодержавних референдумів не мають прямої дії і повинні бути імплементовані парламентом. Рішення місцевих консультативних референдумів необов'язкові до виконання місцевою і державною владою.
     
    ІА „Гаряча Лінія”


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.