• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Заява Президії Вищої ради Селянської партії України
    Опубликовано: 2005-10-12 13:20:00
    Зерно міністра Баранівського так і не проросло. Протягом поточного року Селянська партія України неодноразово привертала увагу держави і уряду до відсутності ефективних економічних механізмів, які б дали змогу стабільно функціонувати агропромисловому комплексу України, і попереджала про можливі негативні наслідки такої політики.
     
    Нинішній стан справ в АПК – тому підтвердження. Значне скорочення поголів’я у м’ясному і молочному тваринництві спричинили кризові явища на вітчизняному продовольчому ринку, а вони в свою чергу призвели до різкого стрибка цін на м’ясо- та молокопродукти, що викликало справедливе суспільне обурення.
     
    Ще гірша ситуація склалася нині у рослинницькій галузі, адже історія ще не знала випадку, коли українські селяни відмовлялися вирощувати хліб. Низькі закупівельні ціни на збіжжя та високі на нафтопродукти зробили зерновиробництво неприбутковим і гостро поставили перед селянством питання “сіяти чи не сіяти хліб?”
     
    Селянська партія України вже заявляла про критичну ситуацію на ринку зерна, проте вона не лише не поліпшилась, а продовжує погіршуватись.
     
    Як заявив у цьому зв’язку міністр агрополітики Олександр Баранівський „посіяне зерно так і не проросло”.
     
    Стурбована станом справ, що склався в агропромисловому комплексі, Селянська партія України вимагає:
     
    1. Невідкладно винести на обговорення Верховної Ради України питання кардинальних змін в аграрній політиці та прийняття такого Державного бюджету на 2006 рік, який би дав змогу підняти економіку сільського господарства.
     
    2. Зобов’язати уряд у повному обсязі забезпечити дію норм Закону України „Про державну підтримку сільського господарства України”, насамперед, що стосується надання державних дотацій сільгоспвиробникам.
     
    У разі невжиття заходів з боку влади щодо стабілізації ситуації в АПК, Селянська партія залишає за собою право відстоювати інтереси селян усіма доступними в межах діючого законодавства методами.
     
    11 жовтня 2005 року
     
    Прийнята на пленумі СелПУ
     
    Прес-служба СелПУ
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.