• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Всеукраїнська студрада закликає політиків не маніпулювати студентами у передвиборчих цілях
    Опубликовано: 2005-10-17 12:04:00
     
    Тим часом у Міністерстві освіти стверджують, що молодь уже використовують. І не лише політики, а й бізнесмени. Так, минулого року студентів переконували голосувати за кандидата від влади Януковича. А це голосування у Сумському аграрному університеті. Студенти цього вузу вкидають до скриньки розгорнутий бюлетень - гарантія того, що галочка стоїть біля прізвища провладного кандидата.
     
    Точних даних про те, скільки таких порушень було за всю президентську кампанію, досі не знає ніхто. У більшості вишів, де опозиція фіксувала такі факти, керівництво не змінилося. Сьогодні студентські лідери знову згадують про тиск. Вибори.


    Всеукраїнська студентська рада закликає політичні сили не використовувати студентів у своїх цілях - це одна з вимог у зверненні і до перших осіб держави - Президента та прем’єра. Студентські акції протесту вже зараз використовують політики, з різною метою - переконує керівник департаменту вищої освіти при профільному міністерстві. Ярослав Болюбаш стверджує - дедалі частіше політика стає підробітком для молоді. Тиск з боку влади він не виключає, утім у дієвості цього методу сумнівається. Каже - суспільство вже не таке. "Скажи дурному Богу молитись, він і лоба розіб’є" - так чиновник пояснює свавілля ректорів на минулих виборах.


    Прогнози пересічних студентів з приводу того, чи застосовуватимуть щодо них тиск на виборах 2006, різні.

    Страшний не тільки тиск ректорів, які вимагатимуть голосувати за владу - запевняє студентський лідер Іван Слободяник. Лихо полягає і в масштабному втягуванні студентів у виборчу кампанію. Навчанню шкодить - каже він. У міносвіти ж поки що не мають плану - як боротися із тиском на студентів. Утім розробити такий обіцяють. Одним із заходів можуть бути спеціальні гарячі лінії. Якщо влада їх профінансує.


    Тетяна Даниленко, Олексій Шматов, 5 канал


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.