• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Янукович вважає, що йому далеко до коаліції з Ющенком
    Опубликовано: 2005-10-19 10:06:00
    Партія регіонів ще не визначилася, з ким буде блокуватися на майбутніх парламентських виборах, однак її лідер Віктор Янукович обіцяє оголосити про це протягом місяця.
     
    "Протягом найближчого місяця буде прийнято рішення, тоді ми оголосимо, хто буде нашими партнерами", - сказав Янукович на прес-конференції.
     
    У той же час він заявив, що з'їзд партії відбудеться 26 листопада у Києві. Раніше окремі представники партії заявляли, що на з'їзді буде представлено рішення, в якому форматі Партія регіонів піде на вибори-2006.
     
    Янукович нагадав, що у Партії регіонів є домовленість про створення блоку з партією "Нова демократія", додавши також, що закінчилися переговори з цього приводу з рядом партій, залишилося лише юридично оформити документи.
     
    На питання, чи можлива коаліція Партії регіонів з партією "Народний союз "Наша Україна", Янукович відповів: "Говорити про коаліції з даною силою поки що рано".
     
    "До тої чи іншої коаліції або об'єднання ще далеко. Є великий шлях, який необхідно пройти", - відзначив він.
     
    "Влада, що не виконує свої обов'язки, влада, що не виконує свої зобов'язання перед народом, що не є відповідальною, яка не є професійною - вона повинна, насамперед, вийти і сказати правду", - заявив Янукович.
     
    Він також підкреслив, що Партія регіонів хотіла б, щоб у "річницю Майдану" представники влади підвели підсумки своєї діяльності.
     
    Крім того, Янукович закликав президента Віктора Ющенка і прем'єр-міністра Юрія Єханурова проінформувати про дані їм дорученнях по виконанню меморандуму про взаєморозуміння між владою й опозицією, що підписали Ющенко і Янукович.
     
    "Ми хотіли б побачити ті доручення, що дала влада по виконанню меморандуму", - сказав він, додавши: "Поки ми їх не побачимо, ми ніколи не повіримо, а ми їх ще не бачили".
     
    Янукович також відзначив, що судячи з ситуації в регіонах, "ми відчуваємо, що влада не збирається виконувати, по великому рахунку, ті питання, що ми підписали в меморандумі".
     
    За його словами, якщо так буде продовжуватися і далі, то він буде змушений відкликати свій підпис під меморандумом.
     
    Як відомо, серед пунктів меморандуму знаходяться необхідність проведення політреформи, "припинення політичних переслідувань", підписання закону про забезпечення недоторканності депутатів місцевих рад, проведення демократичних парламентських виборів у 2006 році, вільний доступ до ЗМІ і забезпечення гарантій прав власності.
     
    У той же час Янукович повідомив, що у вівторок на політраді партії було затверджено проект стратегії економічного розвитку України, який вона має намір запропонувати урядові як основу для держбюджету на 2006 рік.
     
    Лідер партії відзначив, що проект припускає "негайні заходи по виходу економіки з кризи". За словами Януковича, проект буде обговорюватися в регіональних організаціях, а потім буде винесений на загальнонаціональне обговорення.
     
    Українська правда

     
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.