• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Степан Хмара:"До подій 15 жовтня причетна Росія"
    Опубликовано: 2005-10-19 11:55:00
    Розмова зі Степаном Хмарою, народним депутатом України, фракція Української народної партії
     
    Учорашній день в українському парламенті видався доволі насиченим. Депутати встигли посваритися і традиційно обмінятися погрозами. Однією з головних причин протистояння народних обранців стала їхня полярність у сприйнятті бійки на Хрещатику. 
     
    - Пане Степане, які наслідки може мати парламентське протистояння між націонал-демократами та представниками лівих політичних сил?
     
    - Настав час легітимно позбавити Комуністичну партію права на існування. Всім відомо, що за маркою Компартії ховається так звана п'ята колона України. Тому не можна легковажно ставитися до низки тих провокацій, які чинять комуністи. Я за те, щоб зняли з реєстрації й партію Вітренко, адже вона теж причетна до багатьох протиправних дій. Але, наголошую, це необхідно робити законно, через суди.
     
    - То з чого ж розпочнеться чергова битва за політичну істину?
     
    - Гадаю, для початку потрібно докопатися до джерел фінансування Компартії. Впевнений, там випливе чимало цікавих речей. Комуністи - це проблема всього суспільства. От останні події на Хрещатику,
     
    15 жовтня. Комуністи продемонстрували там своє справжнє обличчя. Вони, нарешті, "засвітили" те, що до їхніх провокацій так чи інакше причетна Росія. У суботу серед натовпу лівих майоріли не лише червоні прапори, а й державний прапор Росії. Ось вам і джерело всіх негараздів.
     
    - Чи може протистояння на Хрещатику якимось чином віддалити офіційне визнання Української Повстанської Армії?
     
    - Я наголошую, це насамперед політичне рішення. Тому тут має бути чітка позиція і Президента, й уряду та парламенту. А комуністи й далі можуть проводити свої виступи, це їм нічого не дасть. Що ж до кроків із позитивного вирішення питання вояків УПА, то в середу наша фракція планує оголосити заяву, в якій вимагатимемо політичного визнання їх борцями за незалежність України.
     
    Наталка Понуркевич, Львівська газета
     
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.