• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Волинь: Фракція «Наша Україна» облради відмовилась від «недоторканості»
    Опубликовано: 2005-10-19 16:53:00
    18 жовтня під час сесії Волинської обласної ради, про свою відмову від депутатської «недоторканості» заявили члени фракції «Наша Україна». Вони підтримали ініціативу керівника фракції «Наша Україна», голову Волинської облорганізації політичної партії «Народний Союз Наша Україна» Володимира Карпука та виступили із заявою, адресованою Президенту України, голові Верховної Ради України та голові Волинської облради. Про це Західну інформаційну корпорацію повідомили у прес-службі ВОО НСНУ.
     
    Подаємо повний текст заяви:
    «Ми, депутати Волинської обласної ради, члени фракції «Наша Україна», заявляємо про відмову від так званої «недоторканості», наданою змінами до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» (прийняті 8 вересня цього року). Ми вважаємо цю норму хабаром для депутатів місцевих рад та керівництву політичних партій усіх рівнів.
     
    Депутатам нашої фракції не була потрібна депутатська недоторканність, коли ми були в опозиції, не потрібна вона і зараз. Ми ніколи не ховались від відповідальності за свої дії, і нам немає чого приховувати від наших виборців та правоохоронних органів.
     
    Ми проти того, щоб депутати, які були причетні до організації й здійснення фальсифікацій на минулих президентських виборах та сепаратистcьких дій, могли відтепер сховатись за депутатською недоторканністю від справедливого покарання.
     
    Наслідком дії цього закону ми вбачаємо поглиблення нерівності між громадянами, криміналізацію органів місцевого самоврядування, плюндрування Конституції та законів України.
     
    Рада політичної партії "Народний Союз Наша Україна" та наша фракція виступає за цілковиту ліквідацію депутатської недоторканості народних депутатів України, гарантованої статтею 80 Конституції України, і з цією метою буде ініціювати відповідні зміни до Основного Закону.
     
    Фракція "Наша Україна" у Волинській обласній раді повністю підтримує рішення Президента про направлення Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» до Конституційного Суду, яке, без сумніву, припинить всі спекуляції довкола цього питання. Ми закликаємо депутатів Верховної Ради повернутися до розгляду цього закону, не чекаючи рішення Конституційного суду щодо його відповідності Конституції. Депутатів обласної ради просимо підтримати нашу ініціативу.
     
    Безкомпромісне рішення депутатської групи «нашоукраїнців» в обласній раді, ймовірно, буде підтримане і депутатськими фракціями «Нашої України» у районних та селищних радах області. Депутати місцевих рад не схвалюють перспективу «недоторканості», адже це підриватиме довіру виборців та може стати спокусою «депутатства» для людей, які мають проблеми із законом. Виборці є найвищим судом для депутатів – «нашоукраїнців», які не хочуть відмежовувати себе депутатською «недоторканістю» від народу».
     
    ЗІК
     
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.