• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • "Наша Україна" - проти екстрадиції Гулієва та за чесні вибори в Азербайджані
    Опубликовано: 2005-10-21 10:27:00
    Президія Ради партії "Народний Союз Наша Україна" на своєму засіданні ухвалила заяву, в якій висловила підтримку лідерові демократичної опозиції Азербайджану Расулу Гулієву та проведенню в цій країні чесних виборів.
     
    Надаємо повний текст документа.
     
    "Президія Ради Політичної партії “Народний Союз Наша Україна” висловлює обурення з приводу затримання в Україні екс-спікера парламенту Азербайджану, представника демократичних сил цієї країни Расула Гулієва.
     
    Р.Гулієв є кандидатом у депутати національного парламенту Азербайджану, відомим опонентом політичного режиму в країні. Звинувачення проти опозиційних політиків давно ввійшли в традиційний арсенал і практику всіх авторитарних режимів у їх боротьбі з лідерами демократичних сил. В минулому аналогічні методи застосовувалися і в Україні.
     
    Ми вважаємо неприпустимою екстрадицію лідера азербайджанської опозиції. Україна – як країна демократичної Помаранчевої революції – не може стати знаряддям у руках політичного режиму, який, порушуючи свободи громадян, переслідуючи політичних опонентів, діє авторитарними методами.
     
    Ми вітаємо рішення суду про звільнення Р. Гулієва і наполягаємо на його виконанні. Водночас, ми вважаємо неприйнятними дії правоохоронних органів і вимагаємо остаточного вирішення справи азербайджанського опозиціонера та вибачення перед ним керівництва цих органів.
     
    Президія Ради Політичної партії “Народний Союз Наша Україна” заявляє про підтримку Р. Гулієва, виступає за надання йому недоторканності як кандидату в депутати парламенту та закликає до проведення чесних і прозорих виборів в Азербайджані".
     
    Прес-служба НСНУ
     
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.