• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Литвин провів урок для черкаських учнів
    Опубликовано: 2005-10-21 12:08:00
    Понад годину спілкувався із учнями черкаських шкіл — активістами шкільного самоврядування — голова Верховної Ради, лідер Народної Партії Володимир Литвин.
     
    Двадцять одному черкаському школяреві — лідерам учнівського самоврядування та дитячих громадських організацій з 10 шкіл Черкас 19 жовтня пощастило. Для них урок історії, сучасної політології і життя провів сам голова Верховної Ради Володимир Литвин. Цікаво, що такий урок був незапланованим у ході екскурсії черкаських школярів до Верховної Ради, але на прохання депутатів-народників від Черкащини Сергія Терещука і Бориса Райкова голова ВР охоче знайшов декілька хвилин у своєму напруженому графіку. Але ці „декілька хвилин” переросли у годину довірливої розмови.
     
    Ініціаторами та організаторами поїздки черкаських учнів до ВР стали міський осередок Народної Партії Литвина, зокрема, його голова і директор спеціалізованої школи №17 Сергій Саєнко.
     
    До парламенту найактивніших старшокласників делегували спеціалізовані школи №17, №3, №18, загальноосвітні школи №32, №31, №24, №22, гуманітарно-правовий ліцей, колегіум „Берегиня” і Перша міська гімназія. Серед щасливчиків — представники шкільного учнівського самоврядування, обрані у результаті голосування, президенти шкіл, президент та віце-президент єдиного в Україні клубу „Інтеракт-Черкаси”, учасники молодіжної ротарійської програми (у клубі 25 учнів із 10 шкіл Черкас, які займаються волонтерством, благодійництвом), президент та віце-президент єдиного на Черкащині „Євроклубу”, який навчає своїх учасників жити за законами об’єднаної Європи.
     
    Володимир Михайлович пояснив старшокласникам ситуацію, яка нині склалася у парламенті, оскільки перед зустріччю вони мали змогу побувати на сесійному засіданні, почути і побачити ознаки протистояння, які існують між комуністами і прихильниками визнання ОУН-УПА воюючою стороною.
     
    Але передусім, голова Верховної Ради застеріг юних президентів та спікерів шкільних парламентів від прагнень “вчитись на політика”. На його думку, як досвідченого політика, і як батька двох дітей, найголовніше у житті — знання, здобуття професії, і постійне вдосконалення фахових навичок. І лише здобувши життєвий та професійний досвід, можна думати про пошук свого шляху у політиці.
     
    “До мене часто звертаються друзі моєї доньки і сина, шукаючи поради, говорять, що бажають іти у політику, — повідав Володимир Михайлович. — Я намагаюсь їх від цього відрадити, хоча й розумію, що викликаю у них розчарування, коли доводжу, що у політику слід іти тільки тоді, коли є ґрунтовна фахова основа. Адже такої професії, як політик, я не знаю. Є гарний медик, гарний менеджер, фахівець у сільському господарстві тощо, який у силу обставин, що склалися, йде у політику. Але він має солідний фаховий досвід, сформований світогляд. Для усього має бути свій час”.
     
    Академік Литвин розповів старшокласникам, що його життєвий шлях не завжди був гладеньким — адже у часи, коли він був доцентом — а це початок 90-х років, час, коли Україна здобула незалежність і переживала економічну кризу — йому, фаховому історику, доводилося підзаробляти перевізником на утримання родини, оскільки на роботі виплачували зарплатню вельми нерегулярно. Нині ж він шкодує тільки про те, що можливо, приділяв недостатньо часу сім’ї та здобуттю нових знань.
     
    Тому школярам Володимир Михайлович по-батьківськи порадив якомога більше уваги приділяти читанню. Сам він розповів, що слідкує за книжковими новинками, хоча й розуміє, що прочитати все, що з’являється друком, неможливо. Але щодватижні навідується на книжковий ринок, хоча вдома, як зізнається спікер, книги вже знаходяться скрізь. “У мене колосальна бібліотека — особливо із робіт на історичну тематику 18-початку 20 століття, політичні мемуари”, — розповів він. Проте найбільша радість для Володимира Литвина — коли син цікавиться і шукає потрібну книгу у величезній батьковій бібліотеці.
     
    Власне, голова Верховної Ради, розповідаючи школярам про труднощі, які підстерігають молодих політиків на їхньому шляху, та необхідні умови для того, щоби витримати іспити, які влаштовує життя, підвів їх до думки, що нова політична еліта України має бути кращою, має задати принципово інші, європейські стандарти поведінки і відновити той розрив у поколіннях, який нині спостерігається в українській політиці. А задля цього Литвин готовий співпрацювати з активістами учнівського самоврядування у рамках створення в Україні дитячого парламенту — ідея, яку він висловив 1-го вересня цього року під час шкільного телемосту, перебуваючи у рідній школі на Житомирщині.
     
    “Я хотів би побажати, аби ви стали професіоналами і політиками. І щоб ці два боки діяльності гармонійно поєднувалися у одній особі, — побажав Володимир Литвин черкаським учням наприкінці зустрічі. — Ми готові до співпраці, готові до вироблення молодіжної політики саме такою, якою бачите її ви”.
     
    Прес-служба НПУ
     
     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.