• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ігор Єремеєв: «За нас ніколи не будуть голосувати вічні революціонери»
    Опубликовано: 2005-11-04 14:40:00
    На старт виборчої кампанії Народна Партія вийде у числі фаворитів. Це стало можливим завдяки активній позиції Володимира Литвина та партії загалом, яка у нелегкий для країни час зуміла стати таким собі «миротворчим контингентом», завдяки якому вдалося подолати політичну кризу та знайти порозуміння між основними політичними силами України. Також не можна не відзначити принципової позиції «народників» щодо бюджету.
     
    Нагадаємо, Народна Партія категорично виступила проти популістського проекту бюджету, який розробив уряд і який на думку партії несе загрозу українській економіці. Про це, а також про виборчі перспективи Народної Партії та Блоку Володимира Литвина, який формуватиме НП, «Народна» попросила розповісти лідера фракції НП у парламенті, заступника голови партії Ігоря Єремеєва.
     
    – На початку жовтня Народна Партія поставила новому уряду ультиматум з приводу проекту бюджету на 2006 рік. Якою була відповідь Кабміну? Чи вдалося чогось вам досягнути?
     
    – Ми тоді заявили, що не будемо голосувати за поданий проект бюджету, якщо в нього не будуть внесені пропоновані нами зміни. І ми переконані, що цей проект бюджету в такому варіанті, який пропонує уряд повністю руйнує економіку і є бюджетом проїдання, призводить до інфляції, підняття комунальних платежів, закриття шкіл, лікарень. Такий бюджет вдруге країна не витримає. А на початку жовтня ми про це заявили, тому, що Народна Партія є конструктивною політичною силою і ми завчасно попередили уряд. Це не підніжка, це позиція. Ми направили своїх людей для опрацювання бюджету. На сьогодні бюджетний комітет вже підтримав наші пропозиції і вони будуть спрямовані до уряду. Цього тижня плануємо проголосувати проект бюджету вже з поправками у першому читанні. Якщо уряд врахує, то ми проголосуємо за нього. Фракція НП зробила все щоб цей бюджет був абсолютно іншим і враховані всі помилки допущені в 2005 році.
     
    – На конференції київської міської організації НП ви заявили, що одним з пріоритетних завдань партії є підготовка політичних професіоналів, а також професіоналів-чиновників. Яким чином плануєте їх готувати і які критерії оцінки професійності будете застосовувати до їх оцінки?
     
    – Перш за все ми говоримо про тих людей, які мають досвід роботи на відповідних посадах, не дискредитували себе і мають намір продовжити професійну кар’єру. Це люди, які розумітимуть завдання поставлені перед ними і що Україна рухається до професійної політики зважаючи на виклики, які ставить перед політичною системою внесення змін до Конституції. Якщо український народ нам довіриться і ми виграємо вибори, то прийдемо вже з готовою командою, яка буде готова працювати і виконувати конкретні завдання. Зараз в регіонах ми проводимо низку тренінгів та семінарів з метою підвищення рівня кваліфікації наших однопартійців, які невдовзі можливо будуть у владі.
     
    – Чи планує Народна Партія перед виборами заявити, що ось цей політик, в разі перемоги, претендує на таку то посаду, а цей – на іншу, тобто поінформувати громадян про те, хто за що відповідатиме в разі успішного завершення виборчої кампанії?
     
    – Думаю, що напередодні виборів ми будемо готові заявити про те які люди підходять на ті чи інші посади. Це стосуватиметься як центральних органів влади, так і місцевої.
     
    – Які регіони є найбільш успішними для партії в плані передвиборчої роботи?
     
    – Це не правильна постановка питання. Народна Партія позиціонує себе як сила, що збалансовує різні прошарки суспільства і працює на конструктив в усіх регіонах України. І наші симпатики є усюди. За нас ніколи не будуть голосувати вічні революціонери, а виборці, для яких порозуміння в країні є основою.
     
    – В контексті передвиборчої перспективи Володимир Литвин заявляв, що серед вірогідних союзників Народної Партії на виборах є Республіканська партія, «Вперед Україно!» та «Справедливість». В той же час лідер «Вперед Україно» пан Мусіяка вже публічно відкинув можливість блокування з вами. Які причини цього кроку?
     
    – Нічого не трапилося. Володимир Михайлович коли його запитали журналісти про те з ким планує НП блокуватися відповів, що ведуться переговори з десятком політичних сил і назвав деякі з них. Те що Мусіяка заявляв про готовність блокуватися можна трактувати як певну передвиборчу нервозність. На це не варто звертати уваги, бо предмет переговорів залишається. Процес триває. Це не означає, що «Вперед Україно!» буде чи не буде в блоці. Все залежить від переговорів.
     
    Критерії залучення партії до Народного блоку Литвина залишаються незмінні?
    – Позиція дуже проста. Ці політичні сили мають бачити ту ж стратегію розвитку держави, що й ми і стояти на тих позиціях, в тому числі й ідеологічних, на яких базується Народна Партія. Це поміркованість, зваженість, консолідація суспільства.
     
    – Рейтинг партії зараз дещо відстає від популярності лідера Володимира Литвина. Що плануєте зробити для покращення ситуації в цьому напрямку?
     
    – Заяви деяких політологів про відрив рейтингу партії від рейтингу Литвина є чистим піаром. Партія має чітку позицію і рейтинг партії є доволі непоганим – це 7,2% і зберігається добра тенденція до його зростання. А ті нападки на партію з боку інших політичних сил свідчить про те, що популярність НП і справді постійно збільшується.
     
    – Які основні питання будуть обговорюватися на з’їзді партії в суботу?
     
    – Основною темою для нас залишається формування виборчого блоку. Деякі політичні сили, які можливо потраплять до блоку, будуть представлені на з’їзді.
     
    Прес-служба НПУ
     
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.