• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Селяни ніяк не можуть розібратись зі своєю головою
    Опубликовано: 2005-11-14 16:43:00
    Найближчим часом відбудеться пленум Вищої ради Селянської партії України, який остаточно визначить дату проведення з'їзду партії.

    Про це повідомили голови ряду обласних організації Селянської партії України сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

    Зокрема, вони повідомили, що черговий з'їзд партії планувався на 26 листопада. Однак, учасники прес-конференції висловили сумнів, що черговий з'їзд партії відбудеться згідно з планами, через дії заступника голови партії Сергія Довганя, який оголосив себе виконувачем обов'язків голови СелПУ. За їх словами, „зараз збори проходять на рівні обласних та районних організації”.

    Голова Львівської обласної організації СелПУ Ольга Єжижанська підкреслила, що “в більшості областей не обговорювалося питання щодо заміни лідера” партії. “У нас є законно обраний лідер – Тетяна Засуха, і ми її визнаємо і шануємо”, - сказала вона.

    За словами голови Запорізької обласної організації СелПУ Сергія Вегери, з'їзд також дасть оцінку діям Довганя. “З'їзд вирішить питання всіх – і Тетяни Засухи, і Сергія Довганя, і взагалі всієї партії”, - підкреслив він.

    Керівники Дніпропетровської, Полтавської, Черкаської, Харківської, Запорізької, Львівської, Вінницької і Рівненської обласних організації СелПУ вважать, що пленум Вищої ради Селянської партії України, який провів 8 листопада заступник голови СелПУ Довгань, є нелегітимним. На їхню думку, пленум був проведений з метою реалізації власних амбітних планів Довганя щодо входження у партійний блок “Народного Союзу Наша Україна”.

    Голова Дніпропетровської обласної організації СелПУ Сергій Адомян також повідомив, що на з'їзді буде визначені формат участі СелПУ у парламентських виборах. “Ми зараз ведемо переговори з іншими партіями, і готові спілкуватися з усіма, хто близький нам по духу, і хто підтримує нашу програму з відродження села”, - сказав він. Водночас представники СелПУ впевнені, що партія має достатні чисельність і структури, щоб самостійно подолати тривідсотковий бар'єр. За їх даними, зараз партія налічує 222 тис. осіб.

    8 листопада президія Вищої ради СелПУ обрала Сергія Довганя виконувачем обов'язків голови партії й виключила Засуху із СелПУ.

    Довгань повідомив, що пленум Вищої ради партії відзначив, що за період, який Засуха очолює партію, вона “нічого не зробила для підняття авторитету партії”. Ще однією з причин виключення Засухи з партії є те, що вона дала згоду балотуватись до Верховної Ради України на виборах 2006 року не як член СелПУ, а як приватна особа, сказав Довгань.

    В. о. голови СелПУ Довгань повідомив, що за це рішення на пленумі проголосував 31 член Вищої ради СелПУ. Всього у Вищій раді партії - 53 члени.

    Як відомо, Засуха замінила Довганя на посаді голови Селянської партії України у липні 2004 року, коли його було призначено його головою Херсонської обласної державної адміністрації.

    Засуха 9 листопада наголосила, що залишається головою Селянської партії України до рішення партійного з'їзду і вважає незаконним рішення президії вищої ради СелПУ про її виключення з лав партії.
     
    Вголос


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.