• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У місті Горлівка на Донеччині розгортається передвиборний скандал
    Опубликовано: 2006-01-13 10:29:00

    Представників кількох політичних партій не допустили до участі у жеребкуванні з формування територіальної виборчої комісії. Представники цих партій пішли шукати правди у прокуратуру та суд, а представники влади відкидають усі звинувачення у початку фальшування виборів до місцевих рад.

    Жеребкування за складом територіальної виборчої комісії відбулося, як і вимагає закон, на сесії міської ради. У ньому мали взяти участь представники тридцяти семи партій. На початку сесії депутат горлівської міськради Анатолій Євсюков зачитав список партій та порушень, яких вони припустилися при поданні заяв. І розпочав процедуру голосування - кому дозволити брати участь у жеребкуванні, а кому ні. Депутати міськради проголосували проти кількох партій. За день до сесії депутатська комісія міськради вивчила всі заяви і з»ясувала, що головним порушенням у документах було те , що вони нібито написані не власноруч. А претенденти всього лиш скористалися формою, яка є на Інтернет - сайті Центрвиборчкому. І ось тут почалося головне. Закон не пояснює, що саме означає формулювання «власноруч».


    Оксана Калашникова, громадська організація "Разом":
    - Але через незнання депутатами української мови, або через недбалість депутати переклали, що заява має бути написана «от рукі».


    Крім того, представники партій, яких не допустили до участі у жеребкуванні, впевнені, що депутат Євсюков, взагалі не мав права ставити це питання на голосування. Тобто якщо документи прийняли до організаційного відділу міськвиконкому, то вони є автоматично допущеними до участі у жеребкуванні.


    Виконувачка обов'язків міського голови Горлівки Тамара Омелюсік впевнена, що жеребкування відбулося у відповідності до закону. Вважає, що депутатська комісія, що вивчала документи, чесно виконала свої обов'язки.


    Тамара Омелюсік, в.о. міського голови Горлівка:
    - Я думаю, что очень тщательно подошли депутаты к соответствию представлений духу и букве закона. Лично мое мнение, можно было облегчение какое – то сделать, если заява написана не власноручно. Хотя … это же буква закона.


    Недопущені партії вважають, що обрана комісія є нелегітимною. Вони вже звернулися до суду, і впевнені, що на стадії розгляду позову обрана комісія не має права працювати. Ретельно розібрати роботу сесії мають і правоохоронні органи.


    Ігор Нежурко, УРП "Собор":
    - После этого, когда уже 10 партий остались за бортом , когда уже прошло техничне жеребкування , и когда роли уже распределились в ТВК, мы пошли по законному пути . Во-первых. мы написали обращение в прокуратуру, жалобу...


    Втім, Тамара Омелюсік переконана, що звернення до суду і прокуратури не вплинуть на роботу територіальної виборчої комісії. Хоча проти самих звернень нічого не має.

    Обділені ж партії вважають, що місцева влада провела до тервиборчкому людей зручних, тих кого легко залякати і ким можна керувати. На їхню думку, якщо вони не доб»ються свого, то вибори у Горлівці обов'язково будуть сфальсифіковані.

    5 канал

     

    «Обсудить на форуме Силы Народа»




    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.