• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Фракція Народної Партії готова до компромісу
    Опубликовано: 2006-01-13 10:43:00

    Вчора народний депутат, керівник фракції Народної Партії у Верховній Раді Ігор Єремеєв пояснив, чому Народна Партія і Народний блок Литвина голосували за відставку уряду, а також прокоментував позицію "народників" щодо подальшого развитку ситуації в державі.


    "Угода про поставки газу мала б забезпечити перспективу національної безпеки на десятиліття вперед, а курувати цей процес з української сторони довелося людям, які, скажемо так, не мали досвіду ведення ключових переговорів на такому високому рівні" - зазначив Ігор Єремеєв.


    Також керівник фракції НП заявив: "Ми стверджуємо, що процес підписання угоди був настільки непрозорим, заплутаним і дивним, що у мислячої людини виникала ціла низка питань. Головне з них - якщо українська сторона "перемогла", то чому населення України має тепер платити на 25% більше за газ, що споживає комунальне господарство?

    Народні депутати значно частіше, ніж члени уряду, зустрічаються з простими людьми, і питання щодо газових проблем нам доводилося вислуховувати неодноразово.

    Відповідей ми не знали, и хотіли отримати їх від міністра Плачкова та керівника "Нафтогазу" Івченка, але вони проігнорували слухання в парламенті. Питання так і залишилися без відповідей".


    З приводу звинувачень зі сторони провладних політичних сил щодо нібито існуючої змови між депутатськими фракціями та групами, Ігор Єремеєв зазначив, що у Народної Партії та Народного блоку Литвина не було домовленостей з колегами по парламенту. "Ми керувалися тим, що ситуація непрозора, викликає чимало сумнівів, що між парламентом і урядом виникли небезпечні для країни недомовки" - сказав керівник фракції НП журналістам у парламенті.


    "Ми також вважаєм, що влада у вівторок ввечері зробила спробу ввести народ в оману. Нібито в країні політичний колапс, криза. Народний блок Литвина не вважає, що в державі криза, ми вже готові обнародувати принципи та шляхи вирішення даної ситуації, ми готові представити своє бачення формування та подальшої роботи нового Кабміну.

     Хто сказав, що парламент буде провалювати кандидатури на пост прем'єра і сіяти нестабільність? Це неправда. Наприклад, Народна Партія за весь час президентства Віктора Ющенка неодноразово підставляла плече владі - і під час голосування за Тимошенко, і голосування за Єханурова, і в бюджетному процесі, і під час цілої низки інших голосувань. Ми робили все задля стабільності" - заявив Єремеєв, відповідаючи на питання про можливі шляхи виходу з політичної кризи.

    "До персони Юрія Івановича, як прем'єра, у Народного блоку Литвина нема жодних упереджень. Дуже шкода, якщо у когось слалося таке враження. За короткий період своєї роботи на посту прем'єра він зарекомендував себе як компромісна фігура, але Єхануров як керівник отримав у спадок, по-перше, політиканів, які в ході виборчої кампанії реалізують лише свої політичні амбіції, по-друге, непрофесійних менеджерів. Єхануров, так само як і хтось інший, має всі шанси отримати подтримку в депутатського корпусу вже в найближчі дні, але тільки якщо влада зрозуміє, що країна вже живе в нових реаліях - реаліях парламентсько-президентської форми правління, яка вступила в силу як де-юре, так і де-факто" - сказав Єремеєв.


    Керівник фракції Народної Партії озвучив також принципи формування нового Кабинету Міністрів, які готові підтримати народники: "Щоби тільки пересічна подія не перетворилася на кризу, ми готові подтримати навіть президентську кандидатуру, але нову команду Кабміну парламент не буде купувати, як "кота в мішку". Пакет міністерських посад повинен бути компромісним, мають бути враховані всі побажання та рекомендації парламентської коаліції, яка готова проголосувати за новий склад уряду, в якому не має бути місця непрофесіоналам і міністрам-політиканам".


    Єремеєв додав, що українська влада мусить пережити ту ломку, яка сьогодні відбувається у зв'язку з перерозподілом владних повноважень між усіма гілками влади. "Новий склаж парламенту не буде сильно відрізнятися від нинішнього, в ньому будуть представлені приблизно ті ж політичні сили що й тепер. Тому Президенту необхідно вже сьогодні почати встановлювати баланси і паритети, а також віддавати собі звіт, що сьогодні визначальним фактором в українській політиці став "компроміс".


    "Нині найголовніше заспокоїтися і зрозуміти, що ніякої кризи нема, але вона може виникнути, якщо виконавча влада та опозиція підуть на ще більшу конфронтацію", - сказав на завершення Єремеєв.

    Прес-служба НПУ

    «Обсудить на форуме Силы Народа»




    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.