• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Беспалий: У Ющенка є вимоги до парламенту, і вони є абсолютно логічними
    Опубликовано: 2006-01-19 09:31:00

    “Обидві сторони, і Голова Верховної Ради також у свій час говорив, що основою для розв’язання конфлікту має бути повернення до початкового варіанту, того, який був станом на Новий рік. В частині ставлення ВР до уряду для цього потрібно скасувати постанову про відставку уряду, сумнівну з конституційної точки зору, – так прокоментував член Президії Ради партії “Народний Союз Наша Україна”, народний депутат Борис Беспалий вимогу Президента до Верховної Ради прийняти присягу суддів КС та скасувати постанову про відставку уряду як обов’язкову умову для його присутності на засіданні парламенту. – Тим більше, що практичних наслідків ця постанова не має, адже той самий уряд все одно виконує ті самі повноваження. Я думаю, абсолютно логічно було б зробити крок назад”.

    “Що ж стосується присяги суддів Конституційного Суду, то згідно Конституції, четверо з них обрані з’їздом суддів України, а четверо – призначені Президентом, – зауважив народний депутат. – Перешкоджає їхній присязі в даному випадку саме Голова Верховної Ради, не включаючи до порядку денного це питання, хоча це можна зробити без голосування, розпорядженням спікера. Причому мотивація вже навіть не приховується – щоб не було Конституційного Суду, бо там може бути оскаржена і постанова про відставку уряду, і Конституційна реформа. Тобто ми бачимо свідоме перешкоджання конституційному судочинству”.

    “Пов’язувати ж це питання з обранням своєї третини суддів Верховною Радою просто недоречно, – наголосив Борис Беспалий. – Депутати можуть голосувати за того чи іншого кандидата до КС, або ж не брати участі в голосуванні – це їхнє право. А ось привести до присяги вже обраних і призначених суддів – це обов’язок, передбачений Законом про Конституційний Суд. І Президентові абсолютно логічно було б з’явитися в парламенті лише після того, як призначені ним судді будуть приведені до присяги і зможуть здійснювати правосуддя, а не лише отримувати зарплату”.

    “Вимоги Віктора Ющенка є абсолютно логічними”, – підкреслив народний депутат.

    Прес-служба НСНУ

    «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.