• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Анатолій Кінах: Готується комплекс заходів, спрямований на забезпечення чесного та прозорого проведення виборів-2006
    Опубликовано: 2006-01-19 12:37:00

    На доручення Президента України готується комплекс заходів, спрямований на забезпечення чесного та прозорого проведення виборів-2006 відповідно чинного законодавства і демократичним нормам та протидію використання адміністративного ресурсу. Відповідні пропозиції будуть передані главі держави найближчим часом, поінформував Секретар РНБО Анатолій Кінах.

    „Ми пам’ятаємо цинічний тиск на волевиявлення громадян та брутальну фальсифікацію виборів Президента у 2004 році. Президент України В. Ющенко, як гарант Конституції України, доручив забезпечити прозорий та демократичний виборчий процес та підготувати комплекс заходів з протидії проявам використання адмінресурсу на загальнодержавному та місцевому рівнях в ході виборів до Верховної Ради України”, зазначив Анатолій Кінах, наголосивши на принциповій важливості того, щоб „громадяни України здійснили свій вибір у березні поточного року розумом, вільно та прозоро”.

    Як повідомив Секретар РНБО Анатолій Кінах, комплекс заходів щодо забезпечення чесних та прозорих виборів-2006 та протидії використання адміністративного ресурсу розглядатимуться на засіданні Політичної ради при Президентові України. До його підготовки будуть залучені громадські та правозахисні організації, профспілкові та інші спеціалізовані журналістські асоціації, аналітичні центри, місцеві державні адміністрації, представники політичних партій тощо. Представники відповідних структур також будуть включені до складу міжвідомчих робочих груп, які планується створити для оперативного реагування на можливі конфліктні ситуації, пов’язані з ходом виборчої кампанії до Верховної Ради України, обласних, міських та районних селищних рад.

    Анатолій Кінах також повідомив про намір створити у обласних центрах і містах обласного підпорядкування, потужних промислових центрах, містах Київ та Севастополь цілодобових „телефонних ліній довіри”, які забезпечать можливість оперативного інформування правоохоронних органів щодо зафіксованих громадянами країни порушень виборчого законодавства, спроб застосування адмінресурсу.

    „Забезпечення прозорого виборчого процесу, розуміння людьми логіки процесів, що відбуваються в суспільстві, – запорука осмисленого вибору та результату виборів, який працюватиме на консолідацію суспільства”, - наголосив Секретар РНБО.

    Прес-служба ПППУ

    «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.