• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • АМКУ проводить антимонопольні заходи у сфері інформатизації
    Опубликовано: 2006-04-04 15:32:00

    Антимонопольний комітет України рекомендував ТОВ «Європейське консалтингове агенство» припинити дії з ознаками зловживання монопольним становищем на ринку оприлюднення в мережі Інтернет інформації про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти.

    Як дослідив Комітет за чисельними скаргами, агентство-власник інформаційної системи «Портал «Державні закупівлі України» нав’язує споживачам додаткові вимоги при наданні послуг з розміщення оголошень.

    Зокрема, агентство вимагає попередньо укладати угоди про отримання замовниками консалтингових, юридичних та інформаційних послуг, а також договори про супровід усіх тендерних процедур.

    При цьому, встановлена вартість послуг не має належного обґрунтування. Так, на вимогу Комітету агентство не спромоглося ані обґрунтувати високі тарифи, ані аргументовано пояснити порядок їх формування.

    «В умовах відсутності альтернативи на ринку все це створює підстави для зловживань та невиправданих витрат державних коштів. Агентство повинно негайно припинити нав’язування безпідставних умов та переглянути підходи формування цін, виходячи із їх економічної обґрунтованості. І повідомити нас про розгляд рекомендацій у десятиденний термін, - підкреслив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. - Переконаний, це стане реальним кроком на шляху забезпечення прозорого механізму державних закупівель».

     Інф. Урядовий портал

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.