• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна підписала угоду з Канадою про додатковий кредит на 300 млн доларів
    Опубликовано: 2024-10-14 11:07:06

    11 жовтня, міністр фінансів України Сергій Марченко підписав четверту додаткову угоду з урядом Канади про надання додаткового кредиту в розмірі 400 млн канадських доларів (близько 300 млн доларів США).

    Про це повідомили у Мінфіні.

    Кошти будуть залучені через Адміністративний рахунок Міжнародного валютного фонду (МВФ) і спрямовані на забезпечення пріоритетних витрат Державного бюджету України.

    Міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що Канада є одним із лідерів у підтримці України та стратегічним партнером, який надає значну допомогу з перших днів повномасштабного вторгнення. Пряма бюджетна підтримка від Канади з лютого 2022 року сягає понад 5 млрд доларів США.

    Кредит надається на строк 10 років з процентною ставкою 1,5% річних, із пільговим періодом 4,5 роки від дати надходження коштів. Очікується, що фінансування найближчим часом надійде до загального фонду Державного бюджету.

    Також Канада впродовж п’яти років перерахує Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) 137,2 млн євро, які будуть спрямовані на реконструкцію України.

    20 березня Україна отримала 2 млрд канадських доларів від Канади, що еквівалентно $1,5 млрд.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.