• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Норвегія інвестує 88 млн доларів у розширення виробництва зброї для України
    Опубликовано: 2024-10-11 11:45:42

    Норвегія оголосила про виділення 88 мільйонів доларів (967 мільйонів норвезьких крон) на збільшення виробничих потужностей своєї оборонної промисловості для підтримки України та союзників.

    Про це повідомили в уряді країни під час презентації урядової дорожньої карти з розвитку оборонних можливостей країни.

    Міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам наголосив на важливості цього рішення через зростаючу потребу в оборонних матеріалах в Україні, серед союзників та на національному рівні.

    Підтримка буде спрямована на:

    Розвиток малих і середніх норвезьких компаній, які постачають оборонні матеріали для України;
    Створення нової лінії виробництва ракетних двигунів;
    Дослідження та підготовку техніко-економічного обґрунтування для нового заводу з виробництва вибухівки.

    Також уряд планує надати додаткові 342 мільйони норвезьких крон на підтримку виробництва гексаміну –  ключового компонента для сучасних вибухових речовин – який буде корисним для українських сил. Норвегія залишається однією з небагатьох західних країн, яка виробляє передову військову вибухівку, необхідну Україні для захисту від російської агресії.

    Міністр промисловості Норвегії Сесілі Мірсет підкреслила, що ця стратегія не тільки посилить безпеку країни, але й створить нові робочі місця та сприятиме розвитку оборонної промисловості в Норвегії.

    У Норвегії вважають, що російське вторгнення в Україну вимагає термінових заходів для збільшення оборонних потужностей, оскільки Україна потребує систем протиповітряної оборони, ракет і артилерійських снарядів для продовження своєї боротьби.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.