• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Литва спрямує €13 млн на проєкти з відновлення України
    Опубликовано: 2024-10-10 15:46:46

    Уряд Литви схвалив виділення 13 мільйонів євро для литовського Фонду співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги. Ці кошти будуть використані для фінансування проєктів відновлення України.

    Про це повідомляє уряд Литви.

    "Литва рішуче продовжує надавати військову, фінансову та гуманітарну допомогу Україні, яка захищається від агресора", - заявила міністерка фінансів Литви Гінтаре Скайсте.

    Вона зауважила, що з початку війни у ​​2022 році через Фонд співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги Литва реалізує проєкти щодо відновлення України в галузях освіти, енергетики та інших галузях.

    "Своїм прикладом ми прагнемо змусити інших міжнародних партнерів зробити те саме, не чекаючи закінчення війни, тим самим зміцнюючи надію та віру українців у безпечне та процвітаюче майбутнє", - додала Скайсте.

    Виділені додаткові кошти є продовженням підтримки, яку Литва надає Україні через Фонд співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги. На сьогоднішній день до згаданого Фонду відновлення України з бюджету Литви вже виділено 24 млн євро.

    "Разом з іншими країнами-донорами, які також роблять свій внесок у цей Фонд (Тайвань, Андорра, Ірландія), Литва прагне допомогти українцям відновити країну та побудувати процвітаючу, сучасну та безпечну державу, яка стоїть на шляху європейської інтеграції", - йдеться в повідомленні литовського уряду.

    Там нагадали, що серед проєктів, реалізованих коштом Фонду, – ремонт школи та будівництво дитячого садка у місті Бородянка, ремонт дитячого садка "Рута" і встановлення протирадіаційного укриття у місті Ірпінь.

    Загалом від початку повномасштабної війни Литва надала Україні військову, фінансову та гуманітарну допомогу на загальну суму майже 1,5 млрд євро.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.