• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Індекс продовольчих цін ФАО у вересні зріс на 3%: найбільше здорожчали цукор і зернові
    Опубликовано: 2024-10-12 18:30:09

    Світові ціни на продовольчі товари у вересні зросли найшвидше за 18 місяців, при цьому котирування зросли для всіх охоплених груп товарів, очолюваних цукром.

    Про це повідомила Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO).

    У вересні індекс продовольчих цін ФАО, що відображає зміни світових цін на продовольство, зріс на 3,0% порівняно з серпнем і склав 124,4 пункти. Це на 2,1% більше, ніж у відповідний період минулого року.

    Найбільше зростання було зафіксовано на цукор (+10,4%), через зниження врожайності в Бразилії та рішення Індії обмежити використання цукрової тростини для виробництва етанолу, що могло вплинути на експорт.

    Індекс цін на зернові підвищився на 3,0% у зв'язку з подорожчанням пшениці та кукурудзи через несприятливі погодні умови в Канаді та ЄС. Водночас ціни на рис знизилися на 0,7%.

    Рослинна олія зросла в ціні на 4,6%, особливо пальмова, соєва та соняшникова олії, що було зумовлено зниженим виробництвом у Південно-Східній Азії та США.

    Індекс цін на молочну продукцію піднявся на 3,8%, причому котирування зросли на незбиране сухе молоко, сухе знежирене молоко, масло та сир. Ціни на м'ясо зросли на 0,4%, зокрема на м'ясо птиці через високий попит на бразильську продукцію.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.