• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні кількість готелів зросла на 9,1% - дослідження
    Опубликовано: 2024-10-03 18:01:24

    Ribas Hotels Group презентувала новий звіт про дослідження готельного ринку України. За даними дослідження, туристична галузь країни активно відновлюється, незважаючи на виклики, пов'язані з війною, пандемією COVID-19 та анексією Криму.

    Зазначається, що з 2013 року в Україні щорічно зменшується кількість колективних засобів розміщення в середньому на 175 об'єктів. Найбільше скорочення спостерігається серед оздоровчих закладів і пансіонатів.

    Водночас кількість готелів зросла на 9,1%, мотелів — на 10,7%, а хостелів — на 28,7%, незважаючи на руйнування 12 готелів внаслідок бойових дій. Відновлення ринку гостинності відбувається завдяки внутрішньому туризму, тимчасово переміщеним особам та релокантам.

    За даними Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ), 2023 року 13 регіонів перевищили податкові надходження від туризму порівняно з довоєнним 2021 роком. Зростання спостерігається також у сегменті готелів національних операторів, зокрема Ribas Hotels та Optima Hotels.

    Крім того, міжнародні готельні мережі, такі як Accor та Radisson, продовжують відкривати нові об'єкти в Україні. Війна спонукала деякі українські мережі, зокрема Reikartz і Premier Hotels, розширити свою діяльність за кордоном.

    Також туристична галузь демонструє стійкість, зокрема завдяки зростанню внутрішнього туризму та поверненню іноземних відвідувачів. У першому кварталі 2024 року кількість платників податків зросла на 19% порівняно з попереднім роком.

    На середину 2024 року завантаженість номерів в Україні становила 34-38%, а в популярних регіонах перевищувала 60-70%. Україна також активно працює над популяризацією країни як туристичної дестинації на міжнародній арені.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.