• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна отримає від Південної Кореї $100 млн пільгового фінансування
    Опубликовано: 2024-10-03 15:03:24

    Міністр фінансів України Сергій Марченко підписав кредитний договір з Експортно-імпортним банком Кореї щодо залучення 100 млн доларів. Надання цих коштів стане першою фінансовою підтримкою, яка надійде до держбюджету України від Південної Кореї.

    Про це повідомило Міністерство фінансів України.

    У відомстві нагадали, що у квітні 2024 року між урядами України та Південної Кореї було підписано угоду, яка надає можливість Україні залучати кредити на суму до 2,1 млрд доларів протягом 2024 – 2029 років.

    Зазначається, що кредит залучається на строк у 20 років, процентна ставка – 1,0% річних. Пільговий період становить 5 років від дати підписання кредитного договору.

    "Незважаючи на тисячі кілометрів між Україною та Республікою Корея наше партнерство продовжує зміцнюватись. Я вдячний за конструктивну співпрацю, результатом якої є мобілізація ресурсів на нагальні бюджетні потреби України", - заявив міністр фінансів.

    Він додав, що подальші проєкти, що реалізовуватимуться в рамках двосторонньої співпраці з корейською стороною, будуть спрямовані на підтримку економічного розвитку України та сприятимуть  подальшій взаємовигідній співпраці між країнами.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.