• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Нацкомісія попередньо схвалила підвищення граничних цін на електроенергію: кого торкнеться
    Опубликовано: 2024-10-02 18:03:25

    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, попередньо схвалила підвищення граничних цін на електроенергію. Це не вплине на фіксований рівень тарифів для населення. Рішення обумовлено необхідністю забезпечити умови для комерційного імпорту електроенергії з Європи для покриття можливого дефіциту взимку.

    Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

    Зазначається, що 1 жовтня 2024 року регулятор на своєму засіданні прийняв рішення про схвалення проєкту постанови НКРЕКП "Про граничні ціни на ринку "на добу наперед", внутрішньодобовому ринку та балансуючому ринку".

    Таким чином Нацкомісія розпочала регуляторну процедуру щодо перегляду граничних цін на відповідних сегментах ринку електричної енергії: наразі приймаються зауваження, а у кінці місяця регулятор повернеться до остаточного голосування. Очікується, що постанова набере чинності 31 жовтня 2024 року.

    "Процедура, зокрема, передбачає проведення відкритих обговорень, під час яких усі зацікавлені учасники ринку електричної енергії матимуть змогу надати свої пропозиції та зауваження. Регулятор в обов’язковому порядку їх розгляне та опрацює", - підкреслили в НКРЕКП.

    Там звертають увагу, що перегляд граничних цін на ринку електроенергії зумовлений необхідністю забезпечити умови для комерційного імпорту електричної енергії з країн Європи з метою покриття можливого дефіциту потужності в осінньо-зимовий період.

    "Вказане рішення НКРЕКП покликане збалансувати енергосистему та забезпечити стабільне електропостачання всіх категорій споживачів. Воно жодним чином не вплине на фіксований рівень цін на електроенергію для населення", - переконують у регуляторі.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.