• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄБРР знизив прогноз зростання української економіки через атаки Росії на енергооб'єкти
    Опубликовано: 2024-09-27 15:27:23

    Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) знизив прогноз щодо зростання ВВП України з 6% у травні до 4,7% наступного року, через російські атаки на об'єкти української енергетичної інфраструктури.

    Про це повідомляє Bloomberg.

    Очікується, що цьогоріч економіка України зросте на 3%.

    За даними ЄБРР, Україна отримує економічний удар від російських атак на енергетичну інфраструктуру, що змушує її покладатися на дорожчий імпорт.

    "Понад половини генеруючих потужностей було зруйновано", - сказала в інтерв'ю головний економіст ЄБРР Беата Яворчик.

    "Зараз деяку нестачу заповнює імпорт електроенергії з Європи, але ця електроенергія коштує дорожче. Це ставить енергетичну галузь в невигідне становище", - додала вона.

    Також Яворчик нагадала, що перед ЄБРР стоїть задача допомогти Україні пережити зиму. Це відбувається як через допомогу державним компаніям з ремонтом, так і через фінансування закупівель потужностей розподіленої генерації.

    Раніше повідомлялося, що Україна отримає від ЄБРР 200 млн євро на підтримку НАК "Нафтогаз України" у створенні стратегічних резервів природного газу та підвищення енергетичної безпеки.

    У червні стало відомо, що ЄБРР вивчає збільшення підтримки, щоб допомогти Україні подолати критичний дефіцит електроенергії перед третьою зимою війни.

    ЄБРР вже виділив 300 млн євро енергокомпаніям на ремонт та будівництво нових децентралізованих потужностей. Проте, за словами президента банку Оділь Рено-Бассо, фінансування може зрости.

    Вона додала, що ЄБРР продовжить надавати підтримку від 1,5 до 2 мільярдів євро на рік для інфраструктури, енергетичної безпеки, відновлення та модернізації. Після того, як Росія відійшла від переважної атаки на енергетичні мережі до знищення електростанцій, бізнесу необхідно диверсифікувати постачання.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.